Női kosárlabda Euroliga - Otthon győzött a DVTK és a Győr

Sport, 2023.10.25

A Diósgyőr a lengyel Lublint, míg a Győr szintén hazai pályán a francia Landes-ot verte meg szerdán a női kosárlabda Euroliga negyedik fordulójában, így a miskolciak továbbra is százszázalékosak, míg a Rába-parti csapat megszerezte első sikerét.

A kontinentális elitsorozatban a második szezonját töltő DVTK szenzációs rajtot vett, mivel megnyerte az első három mérkőzését, ezzel a nemzetközi szövetség erősorrendjében a 14-edikről a hetedik helyre jött fel a 16 csapatos mezőnyben.

Völgyi Péter együttese a negyedik körben a Bernáth Rékával felálló Lublint fogadta, amely 1/2-es győzelmi mérleggel érkezett Miskolcra. A kiegyenlített nyitónegyedet követően a házigazdák a montenegrói Milica Jovanovic és az amerikai Kaila Charles révén meglódultak, és a nagyszünetben már 39-29-re vezettek.

Térfélcsere után még jobban érvényesült a hazai pálya előnye, a miskolciak valósággal szárnyaltak, és végül a vártnál simább győzelmet arattak. Az ellenfél a második húsz percben mindössze 15 pontot hozott össze, a lengyeleknél Bernáth Réka öt ponttal zárt.

A másik magyar euroligás gárda, a Győr az első siker reményében lépett pályára az előzőleg ugyancsak nyeretlen Landes ellen. Cziczás László vezetőedző tanítványai alaposan beragadtak a kezdést követően, hat perc alatt csupán két pontot hoztak össze (2-11). A második negyed azonban hatalmas fordulatot hozott, az addigi két gólpasszt a hazaiak még tízzel megfejelték a félidőig, záporoztak a győri triplák, az amerikai Destiny Slocum pedig egymaga 22 pontot szórt két játékrész alatt.

A 44-31-ről induló harmadik szakaszban 22 ponttal is megléptek a magyarok (61-39), ám a hajrát egy 10-0-s rohammal nyitotta meg a Landes. A kisebb ijedelem azonban hamar elmúlt, a Győr stabilizálta a védekezését, és végül főként Slocum 26 pontjával megszerezte első győzelmét az Euroliga-szezonban.

A jövő keddi folytatásban a DVTK a romániai Sepsihez, míg a Győr a lengyel Polkowicéhez látogat.

Ami a többi magyar vonatkozású szerdai meccset illeti, az olasz Schio a magyar válogatottban várhatóan november 9-én bemutatkozó Juhász Dorka 8 pontja ellenére 90-64-re kikapott a címvédő török Fenerbahce csarnokában, míg a szintén török Mersin részben Kiss Virág 9 és Studer Ágnes 6 pontjával verte meg 77-57-re a vendég Polkowicét.

Eredmények:

3. forduló, A csoport:
DVTK Hun-Therm - Lublin (lengyel) 74-44 (19-19, 20-10, 12-8, 23-7)
------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Tadic 14, Charles 13, Lelik 13, Jovanovic 11



B csoport:
SERCO UNI Győr-Landes (francia) 79-66 (14-17, 30-14, 17-11, 18-24)
------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Slocum 26, Bach 10, Török 10
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!