Női kosárlabda Euroliga - Veretlen maradt a DVTK, kikapott Törökországban a Győr

Sport, 2023.11.22

Az idényben veretlen DVTK legyőzte hazai pályán a spanyol Valenciát is, míg a Győr vereséget szenvedett a török Mersin vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga hatodik fordulójában.



Eredmények, 6. forduló:

A csoport:
DVTK Hun-Therm - Valencia (spanyol) 67-56 (20-12, 18-20, 14-9, 15-15)
--------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Grigalauskyte 15, Tadic 12, Lelik 10, Charles 10, Jovanovic 10



B csoport:
Mersin (török)-SERCO UNI Győr 75-63 (15-26, 24-9, 17-13, 19-15)
---------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Dubei 13, Goree 11, Bach 11, Török 11, Dombai 10


Az Euroligában és az NB I-ben is veretlen DVTK szerdán a Valenciát fogadta, amely 3/2-es győzelmi mérleggel az A jelű nyolcas negyedik helyén állt. A spanyol bajnoknál több ismerős is akadt, mivel Alba Torrens és a Sopronban is megfordult Queralt Casas a spanyol válogatottban is alapember, így mindketten játszottak a magyarok ellen júniusban a 69-60-ra megnyert Európa-bajnoki elődöntőben Ljubljanában.

Völgyi Péter vezetőedző együttese szerdán csak 0-2-ig volt hátrányban, majd a nyitónegyedben már kilenc pontra is meglépett, főként az ausztrál Darcee Garbin révén. A folytatásban beindult a litván Monika Grigalauskyte is, és csakhamar 12 pontra nőtt a különbség (28-16), ez azonban négy perc alatt elolvadt (28-28). A nagyszünetben 38-32 volt az állás.

Térfélcsere után keményedett a DVTK védekezése, a spanyolok elvétve találtak a gyűrűbe, ekkor főként a szerb származású, de francia Ana Tadic volt elemében a hazaiaknál. Az 52-41-ről induló zárószakaszban 15 ponttal elhúzott a Völgyi-gárda, innen pedig már nem engedte ki a kezéből a diadalt, így 11. meccsén is megőrizte veretlenségét ebben az idényben.

A menetelésével a szezon eddigi legnagyobb szenzációját szolgáltató Diósgyőr egy hét múlva a címvédő és éllovas török Fenerbahcét látja vendégül.

A B csoportban az 1/4-nél tartó Győr a magyar válogatott Studer Ágnes és Kiss Virág csapatához, a török Mersinhez látogatott, amely 4/1-es mutatóval büszkélkedhetett. Cziczás László vezetőedző tanítványai számára nem sikerült jól a felkészülés, mivel vasárnap elszenvedték első vereségüket az NB I-ben az Európa Kupában is érdekelt NKA Universitas Pécs csarnokában.

A dél-törökországi meccsen a Rába-partiaknál hiányzott Kristine Anigwe, Ruff-Nagy Dóra és Diamond Miller is, míg a legutóbb döntős Mersin kerete tovább erősödött a négyszeres Eb-ezüstérmes francia Olivia Epoupa közelmúltbeli érkezésével, aki az előző szezonban Sopronban pattogtatott.

A győriek remekül kezdtek, 11 ponttal hozták a nyitónegyedet, ám a második szakaszt 24-9-re elvesztették, így a félidőben 39-35 állt a nagyórán. Fordulás után a magyarok Bach Boglárka és Török Ágnes révén próbáltak felzárkózni, de az utolsó játékrész így is 56-48-ról indult. Ezt egy 7-0-ás rohammal kezdte a Mersin, innen pedig már nem volt visszaút Dubei Debóráék számára, akik begyűjtötték ötödik vereségüket a kontinentális elitben. Az ellenfélnél Kiss Virág 5, Studer Ágnes pedig 2 ponttal zárt.

A Győr jövő szerdán a spanyol Salamancát fogadja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!