Női kosárlabda Euroliga - Völgyi Péter: nagy dolog ez egy ilyen kiscsapat számára

Sport, 2023.11.01

Völgyi Péter vezetőedző szerint főként a sorsdöntő pillanatokban dobott kosaraknak köszönhető, hogy a Diósgyőr kedden 80-68-ra nyert a román Sepsi-SIC vendégeként a női Euroliga ötödik fordulójában, és továbbra is százszázalékos.

"Kicsit fáradtak voltunk, mert a selejtező miatt korán kezdődött el számunkra a szezon, a magyar bajnokságban is erős ellenfeleink vannak, ráadásul csapatkapitányunk, Kányási Veronika sérülése miatt megváltozott a rotációnk, eggyel kevesebben lettünk" - kezdte értékelését a szakember a nemzetközi szövetség honlapján. "Próbáltuk elosztani a terheket, de a 22 eladott labdára nincs magyarázat, maximum az ellenfelünket dicséri. Ha egy kicsit jobban játsszuk meg az első passzokat, és több kosarat dobunk gyors indításból, akkor lehetett volna könnyebb ez a győzelem. A sorsdöntő pillanatokban mi találtunk be, Aho Ninának ma félelmetes napja volt a külső dobások tekintetében, és részben ennek köszönhetően kézben tartottuk a mérkőzést" - utalt arra, hogy a válogatott irányító 16 ponttal zárt.

A tréner gratulált a Sepsinek, mivel szerinte az eddigi Euroliga-mérkőzései közül a DVTK ellen játszott a legjobban.

"Ötből öt győzelemmel kezdtük a sorozatot, ami nagyon nagy dolog egy ilyen kiscsapat számára, mint amilyenek mi vagyunk. Jó érzésekkel megyünk a válogatott pihenőre, ráfér a csapatra a pihenés, bízom benne, hogy a nemzeti csapatban is mindenki megállja a helyét" - mondta annak kapcsán, hogy az Európa-bajnoki selejtezők miatt csak november 22-én folytatódik az Euroliga, amikor a miskolciak a spanyol Valenciát látják majd vendégül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!