Női kosárlabda Magyar Kupa - A címvédő Sopron a döntőben

Sport, 2024.03.16

Elsőként a címvédő Sopron Basket jutott be a Killik László női kosárlabda Magyar Kupa fináléjába, miután a győri Final Four szombati elődöntőjében legyőzte a Vasas Akadémiát.

Eredmény:

Killik László női Magyar Kupa, elődöntő:
Sopron Basket-Vasas Akadémia 73-67 (22-24, 22-16, 14-9, 15-18)
---------------------------------------------------------------

Legjobb dobók: Brooks 29, Papp 13, Böröndy 12, Varga 11, illetve Taylor 16, Budácsik 15, Allen 13



A legtovább a bajnokságban is címvédő soproniak készülhettek az MK négyes döntőjére, mivel Gáspár Dávid vezetőedző együttese már február 21-én megvívta a maga negyeddöntőjét, 76-64-es diadalt aratva Szekszárdon. A Vasas csak három napja biztosította helyét a legjobbak között, méghozzá szintén idegenbeli sikerrel, amikor 86-75-ös bravúrgyőzelemmel távozott a PEAC csarnokából.

A Széchenyi István Egyetemi Csarnokban zajló végjáték első mérkőzésén a nyitónegyed a budapestieké, a második szakasz pedig a több kulcsemberét nélkülöző Soproné lett. A nagyszünetben utóbbi gárda vezetett 44-40-re, főként az Európa-bajnok szerb Jelena Brooks remeklésének köszönhetően.

Térfélcsere után már 11 pontra meglépett a zónavédekezésre váltó címvédő, miközben Milos Pavlovic tanítványai - bár ellenfelüknél több lepattanót szedtek - a harmadik játékrészben csak kilenc pontot hoztak össze. Az utolsó felvonásban folytatódott a kosárínség, majd a Vasas egy 11-2-es rohammal három pontra feljött (63-60), de ennél jobban már nem tudta megszorongatni a 11-szeres MK-győztest.

A Sopron a vasárnapi fináléban a DVTK-val vagy a Győrrel csatázik.



Később:
Serco UNI Győr - DVTK Hun-Therm 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!