Női kosárlabda NB I - Crvendakic visszatér Sopronba

Sport, 2023.10.24

Visszatér a bajnok és kupagyőztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatához a szerb Aleksandra Crvendakic.

A klub keddi tájékoztatása emlékeztetett arra, hogy a saját nevelésű, honi státusszal rendelkező játékos 18 évesen érkezett Sopronba, majd hat NB I-es szezont követően a francia Lyont, a spanyol Salamancát és török Mersint erősítette. Júniusban a magyar negyedik hellyel zárult Európa-bajnokságon Crvendakic hat pontot dobott a magyarokkal szemben 81-75-re elvesztett csoportmeccsen.

Ugyancsak a tavaly Euroliga-győztes, a jelenlegi nemzetközi szezont viszont anyagi megfontolásokból kihagyó Sopronnál folytatja pályafutását a 27 éves Beatrice Mompremier, aki az amerikai egyetemi évek után három szezonon keresztül Győrben kosarazott, és magyar állampolgárságot kapott. Crvendakic és Mompremier november második felétől áll Gáspár Dávid vezetőedző rendelkezésére.

"2018. április 22-én este Sopronban, az Euroliga döntőjében egy olyan hazai kezdőötös futott ki a pályára, amely sporttörténelmet írt" - jelentette ki Török Zoltán ügyvezető. "Fegyverneky-Turner- Crvendakic-Milovanovic-Határ - nos, Aleksandra hazatértével ennek az ötösnek most valamennyi tagja újra a fedélzeten van, és akár együtt is a pályán lehet, közel hat év eltelte után. Ez az öt játékos együttesen több mint 40 (!) szezont +szolgált+ eddig klubunknál. Mi okosat lehet erre mondani? Ami volt, az lesz" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!