Női kosárlabda olimpiai selejtező - Székely Norbert: nincs olyan ellenfél, amelytől ki kellene kapnunk

Sport, 2024.01.22

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint a magyar női kosárlabda-válogatott nem találkozik verhetetlen ellenféllel februárban a soproni olimpiai selejtezőn.

A szövetség hétfői sajtótájékoztatóján a szakvezető azzal kezdte, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon negyedik csapat az elmúlt hét évben egyre komolyabb lépcsőfokokat mászott meg, és a következő egyértelműen az olimpiai kvalifikáció lesz.

"Készülünk az ellenfelekre, ők nyilván úgy gondolkoznak, hogy majd mi fogunk kiesni, de mi fájdalmas perceket akarunk nekik okozni" - fejtette ki Székely Norbert. "Japánnak mozgékony együttese van magas ember nélkül, az egész pályán játszanak előre és hátra, Kanada már jobban hasonlít szerkezetileg az európai válogatottakra, nagyon fizikális csapat hat-hét kulcsemberrel, míg a spanyolokat jól ismerjük, és talán utol is értük őket. Lehetünk náluk jobbak egy-egy meccsen, és remélem, ez a meccs február 11-én lesz. Összességében nem lesz olyan ellenfelünk Sopronban, amelytől ki kéne kapnunk, mint mondjuk az Egyesült Államok, Ausztrália vagy Kína."

A kapitány kihirdette 15-ös keretét, amely a selejtezőre készül, ez a létszám két nappal a torna előtt szűkül majd 12-re, és azon a kereten - mint azt az MTI-nek elmondta - már nem lehet menetközben változtatni.

Varga Alíz, a Sopron Basket játékosa kifejtette, a hűség városában már régóta készülnek az év egyik legfontosabb sporteseményére.

"Én is izgatottan várom, és minden esélyünk megvan a kijutásra. Óriási plusz motivációt jelent nekem, hogy otthon játszhatok, ennek a válogatottnak hatalmas szíve van, bárkit elkaphatunk, a spanyolokat például már legyőztük tavaly egy felkészülési mérkőzésen" - jelentette ki a 22 éves kosaras.

A magyarok a selejtezőben az idei Amerika-bajnokságon bronzérmes Kanada ellen kezdenek, majd az olimpiai ezüstérmes japánokkal, végül az Eb-második spanyolokkal találkoznak a Novomatic Arénában, amely a korábbi Euroliga Final Fourokhoz hasonlóan 2500 férőhelyesre bővül. A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára.

A magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, és negyedikként zárt Moszkvában.

A válogatott 15 fős kerete az olimpiai selejtezőre:

--------------------------------------------------
Aho Nina (DVTK Hun-Therm), Dombai Réka (Serco UNI Győr), Dubei Debóra (Serco UNI Győr), Goree Cyesha (Serci UNI Győr), Határ Bernadett (Salamanca, spanyol), Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd), Juhász Dorka (Schio, olasz) Kányási Veronika (DVTK Hun-Therm), Kiss Virág (Mersin, török), Lelik Réka (DVTK Hun-Therm), Ruff-Nagy Dóra (Serco UNI Győr), Sitku Zsuzsanna (Sopron Basket), Studer Ágnes (Carolo Basket, francia), Török Ágnes (Serco UNI Győr), Varga Alíz (Sopron Basket)



A soproni selejtezőtorna programja:

----------------------------------

február 8., csütörtök:
Spanyolország-Japán 16.30
MAGYARORSZÁG-Kanada 19.00

február 9., péntek:
Kanada-Spanyolország 15.30
MAGYARORSZÁG-Japán 18.00

február 11., vasárnap:
Kanada-Japán 15.00
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 17.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!