Női röplabda BL - Nagy csatában kikapott a Vasas a Plovdivtól

Sport, 2023.11.29

A Vasas nagy csatában 3-2-re kikapott a bolgár Marica Plovdivtól a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szerdán az Érd Arénában.

A magyar bajnok jövő szerdán az olasz Scandicci otthonában folytatja szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban, amelyek csoportjaiból az elsők automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, a másodikok és a legjobb harmadik a negyeddöntőbe jutásért játszhat, míg a másik négy csoportharmadik a CEV Kupa negyeddöntőjébe kerül át.


Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, B csoport: Vasas Óbuda-Marica Plovdiv (bolgár) 2-3 (22, -17, -18, 14, -8)
------------------------------------------------------------------
a Vasas legjobb pontszerzői: Bannister 27, Abdulazimova 11


A Vasas az első két fordulóban az erőviszonyoknak megfelelően két vereséggel kezdte a BL-idényt: előbb a tavasszal döntős török Eczacibasitól idegenben, majd Érden a Scandiccitól kapott ki egyaránt 3-0-ra.

Az már a sorsolásnál biztos volt, hogy a fővárosiaknak a mindössze egy idegenlégióst foglalkoztató bolgár bajnokcsapat ellen lesz a legnagyobb esélyük megszerezni történetük első győzelmét a BL-ben, és a játékosok is nagyon fogadkoztak a találkozó előtt.

A hazai drukkereknek jó hír volt, hogy Jannisz Atanaszopulosz vezetőedző ezúttal számíthatott egyik legjobbja, a korábbi mérkőzéseket lábsérülés miatt kihagyó amerikai Taylor Bannisterre: az előző két kupadöntő, valamint a legutóbbi magyar bajnoki szezon legjobbjának megválasztott feladóátlót a kezdőbe nevezte a görög tréner.

Remekül kezdett a Vasas, agresszív nyitásainak és hatékony támadójátékának köszönhetően ötpontos előnyt épített ki, de a bolgárok is szép lassan bemelegedtek és egy pontra felzárkóztak. A magyar együttes ezt követően rendezte blokkvédekezését, de sokat rontott, így a hajrá előtt egyenlített az ellenfél. Az utolsó labdamenetekben Bannister jelentette a különbséget, vezérletével a hazaiak előnybe kerültek.

A második szett első harmadában a Vasas a támadási pontatlanságait egy ideig jó szerváival tudta ellensúlyozni, de a hazaiak ütőjátékosai gyenge teljesítményt nyújtottak, így a Plovdiv annak ellenére is simán egyenlített, hogy semmivel nem mutatott többet, mint az előző etapban.

A harmadik játszma elején úgy tűnt, összeszedték magukat a hazai játékosok, azonban a bolgárok rátaláltak a nyerő taktikára, és ejtéseikkel folyamatosan zavarba hozták a magyar bajnokot. Mivel emellett a mezőnymunkája is jó volt a vendégcsapatnak, az egyre inkább elbizonytalanodó magyaroknak hátrányból kellett folytatniuk.

A negyedik felvonást más felfogásban kezdte a Vasas, a játékosokban ezúttal megvolt a kellő agresszivitás, Bannister pedig termelte a pontokat. Mivel a bolgár együttes nyitásfogadása szinte egyáltalán nem működött, a hazaiak tekintélyes különbséggel egyenlítettek.

A döntő játékrészre ismét fordult a kocka, ezúttal a Plovdiv volt az agresszívabb és bátrabb csapat, így a térfélcserénél 8-6-ra vezetett. A folytatás már nem hozott újabb fordulatot, így a Marica szakította meg 14 meccses nyeretlenségi sorozatát a BL-ben, a Vasas hasonló mutatója ugyanakkor 15 összecsapásra nőtt.

A 140 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Bannister volt 27 ponttal, a bolgároktól a mindössze 17 éves Iva Dudva 20 pontot szerzett.

"Csalódottak vagyunk a vereség miatt, nagyon stresszesen játszottunk, amiben vélhetően nekem is megvan a felelősségem, mert nem tudtam levenni a lányok válláról a terhet. Ennyi hibával - 16 rontás, 13 kapott blokk - nem tudsz a BL-ben versenyképesnek lenni. A fogadásunk nem volt jó, a Plovdiv nagy nyomást helyezett ránk a szerváival" - értékelt a találkozó Atanaszopulosz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!