Női röplabda BL - November 8-án kezd a Vasas Isztambulban

Sport, 2023.10.17

A Vasas Óbuda november 8-án, a legutóbb döntős török Eczacibasi otthonában kezdi meg szereplését a női röplabda Bajnokok Ligája főtábláján.

Az európai szövetség honlapja szerint a fővárosiak egy héttel később az Érd Arénában fogadják a Kántor Sándort másodedzőként foglalkoztató olasz Scandiccit, majd - még szintén novemberben - ugyancsak hazai környezetben játszanak a bolgár Marica Plovdivval.

A "visszavágók" sorát december 6-án, Firenzében kezdi a magyar bajnok, amely januárban látja vendégül az Eczacibasit, majd a csoportkör zárásaként, január 16-án Plovdivban vendégszerepel.

A Vasas vezetői a csapat idénynyitó sajtótájékoztatóján kijelentették, szeretnék megszerezni a klub történetének első főtáblás BL-győzelmét, és a csoport harmadik helyét.

Az öt kvartettből az elsők egyből negyeddöntőbe jutnak, a másodikak és a legjobb harmadik ezért egy oda-visszavágós rájátszáskört játszik, míg a másik négy csoportharmadik a CEV Kupa negyeddöntőjébe kerül.

A Vasas az előző, valamint a 2019/20-as idényben a selejtezőből jutott Európa legjobb húsz együttese közé, de mindkétszer nyeretlenül zárta a csoportkört, amelybe most először került be alanyi jogon.


A Vasas Óbuda Bajnokok Ligája-programja:

---------------------------------------
november 8., szerda: Eczacibasi Dynavit Istanbul (török)-Vasas Óbuda, Isztambul 18.00
november 15., szerda: Vasas Óbuda-Savino Del Bene Scandicci (olasz), Érd Aréna 19.00
november 29., szerda: Vasas Óbuda-Marica Plovdiv (bolgár), Érd Aréna 19.00
december 6., szerda: Savino Del Bene Scandicci-Vasas Óbuda, Firenze 18.30
január 10., szerda: Vasas Óbuda-Eczacibasi Dynavit Istanbul, Érd Aréna 19.00
január 16., kedd: Marica Plovdiv-Vasas Óbuda, Plovdiv 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!