Női röplabda Challenge Kupa - A Nyíregyháza spanyol túrája nyitja a nemzetközi kupaidényt - ELŐZETES

Sport, 2023.10.10

A Nyíregyháza spanyolországi vendégjátékával kezdetét veszi a magyar csapatok számára az európai röplabdaidény: Tomas Varga vezetőedző együttese szerda este az FP PRO Voley Andalucia vendége lesz a Challenge Kupa nyitókörében.

A legutóbbi idényben bajnoki negyedik helyezett nyírségiek kedden utaznak nemzetközi kupaújonc riválisukhoz, amelynek otthonában szerdán 19.30-tól lépnek pályára.

"A spanyol bajnokság elég erős, a hét elején igyekszünk még több információt beszerezni ellenfelünkről, és elemezni a játékukat. Már láttam a róluk eddig készült felvételeket, meghatározó lesz, hogyan nyitunk, illetve figyelnünk kell, hogy a szélső ütőjük ne szerezzen sok pontot" - mondta az együttes közösségi oldalán az elutazás előtt Tomas Varga.

A szlovákiai tréner az előző szezon közben vette át az együttes irányítását, amellyel a Magyar Kupában bronzérmet szerzett.

"Kicsit furcsa, hogy hamarabb játszunk nemzetközi meccset, mint hazai bajnokit, de volt már ilyen az edzői pályafutásom során" - fogalmazott a tréner annak kapcsán, hogy a Nyíregyháza az Extraligát csak szombaton, Békéscsabán kezdi majd.

A spanyol ellenfél keretét nagyrészt húszas éveik elején járó hazai játékosok adják, a rutint a 32 éves feladó Marina Saucedo mellett három amerikai és egy perui légiós képviseli. Az andalúzok már két bajnokit játszottak, előbb 3-0-ra nyertek, majd múlt szombaton 3-0-ra kikaptak.

A nyíregyháziak játékoskerete a nyáron alaposan átalakult, ugyanis az összes, előző szezonban foglalkoztatott idegenlégiós távozott, a helyükre pedig szerb, brazil, venezuelai és kolumbiai játékosok érkeztek a magyar mag mellé. A szabolcsiak a felkészülés során hazai rendezésű, valamint békéscsabai tornával hangoltak: előbbin két vereséggel, utóbbin egy-egy győzelemmel és vereséggel zártak.

A 32 közé jutásért vívott párharc nyíregyházi visszavágója jövő szerdán lesz a Continental Arénában, a harmadik számú nemzetközi sorozatnak számító Challenge Kupába a nőknél 28 országból 52 csapat nevezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!