Női röplabda Challenge Kupa - Aranyszettel továbbjutott a Nyíregyháza

Sport, 2023.10.18

A Nyíregyháza 3-0-ra legyőzte a spanyol Andalucia csapatát a női röplabda Challenge Kupa első fordulójában, a 32 közé jutásért rendezett párharc szerdai visszavágóján, majd az aranyszett megnyerésével továbbjutott.

A következő körben a nyírségiek a román CSM Bucuresti együttesével találkoznak november 8-án, illetve egy héttel később.


Női Challenge Kupa, a 32 közé jutásért, visszavágó:
Fatum Nyíregyháza-FP PRO Voley Andalucia (spanyol) 3-0 (22, 23, 22) - aranyszett: 15-12
-----------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Kocic 27, Jeremic 17, illetve Walsh 18, Burk 11

Továbbjutott: a Nyíregyháza, aranyszettel.


A nyíregyháziak egy hete Spanyolországban 3-1-re kikaptak, így a továbbjutáshoz 3-0-s vagy 3-1-es sikerre, majd az ezt követő aranyjátszma megnyerésére volt szükségük. Tomas Varga vezetőedző csapata a múlt szerdai vereség ellenére is jó szájízzel készülhetett a visszavágóra, ugyanis szombaton 3-1-re nyerni tudott a magyar bajnoki rajton a Békéscsaba vendégeként.

A nyírségiek keretéből továbbra is hiányzott Valerin Carabali: a kolumbiai center szeptember végéig olimpiai selejtezőt játszott a válogatottal, és majd csak a héten csatlakozik a csapathoz.

A hazaiak ennek ellenére lendületes játékkal kezdtek, de hatpontos előnyük 14-14-nél elfogyott, mivel nem bírtak a spanyolok amerikai centerével, Anna Walsh-sal. A vezetést ugyanakkor nem tudták átvenni a támadásban sokat hibázó vendégek, a jól blokkoló nyíregyháziak pedig előnybe kerültek.

A második felvonást 5-0-s rohammal indították Tóth Fruzsináék, s a szerb Nina Kocic pontjainak köszönhetően 21-14-nél úgy tűnt, simán duplázzák meg fórjukat. Ekkor az andalúziaiak megrázták magukat, sorozatban hat szerzett ponttal nyílttá tették a végjátékot, de a vezetést ezúttal sem tudták megszerezni.

A harmadik etap 12-12-ig szorosan alakult, mert mindkét együttes a korábbinál hatékonyabban fejezte be támadásait. Ezt követően a hazaiak 21-16-ra elhúztak, és bár a végjáték megint szoros lett, megnyerte a meccset, és aranyszettre mentette a párharcot a Fatum, melyben ekkor Kocic mellett honfitársa, Ivana Jeremic, valamint a venezuelai Asly Antivero tudott csak eredményes lenni.

A 15 pontig tartó ráadásjátszmában aztán újfent végig a hazaiaknál volt az előny, akik végül a 27 pontig jutó Kocic vezérletével, 110 perc után a továbbjutást ünnepelhették.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!