Női röplabda Challenge Kupa - Már csak az aranyszettben bízhat a Nyíregyháza

Sport, 2023.10.11

A Nyíregyháza 3-1-re kikapott a spanyol Andalucia otthonában a női röplabda Challenge Kupa első fordulójában, a 32 közé jutásért rendezett párharc első mérkőzésén, szerdán.

A visszavágót, amelyen a nyírségieknek 3-0-s vagy 3-1-es siker után az aranyszettet is meg kell nyerniük a továbbjutáshoz, jövő szerdán rendezik a szabolcsi vármegyeszékhelyen.

Női Challenge Kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:
FP PRO Voley Andalucia (spanyol)-Fatum Nyíregyháza 3-1 (15, -19, 15, 22)
------------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Walsh 19, Frias Pomiano 18, illetve Kocic 21, Jeremic 13


A nyíregyháziak - akik a magyar bajnokságot majd csak szombaton kezdik meg - kedden késő este érkeztek meg az andalúziai Dos Hermanasba. Tomas Varga vezetőedző nem számíthatott Valerin Carabalira, mert a kolumbiai légiós nemrég még olimpiai selejtezőt játszott a válogatottal, s majd csak jövő héten csatlakozik a csapathoz.

A szerdai összecsapás első szettjében a Nyíregyháza végig alárendelt szerepet játszott, támadási hatékonysága nem volt megfelelő, s simán hátrányba került. A második játszmára rendezte sorait a Magyar Kupa bronzérmese, és a fejavuló nyitásfogadásának köszönhetően, a szerb Ivana Jeremic vezérletével egalizált.

A harmadik etapra ismét jelentősen változott a mérkőzés képe, a hazaiak magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, és remek nyitásaiknak hála újra nagy különbségű részsikert arattak. A negyedik felvonásban Tóth Fruzsináék 12-9-nél még vezettek, de a hazaiak sorozatban öt szerzett ponttal fordítottak, s már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

A 120 perces összecsapás legeredményesebb játékosa a vendégek szerb átlója, Nina Kocic volt 21 ponttal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!