Női röplabda Extraliga - A Békéscsaba a bronzérmes

Sport, 2024.04.25

A Békéscsaba szerezte meg a bronzérmet a női röplabda Extraligában, mivel a harmadik helyért zajló párharc utolsó, csütörtöki mérkőzésén hazai pályán 3-1-re legyőzte a MÁV Előrét.

Az első játszma első felében a történetük első érmére hajtó székesfehérváriak játszottak jobban, de 13-10-es előnyük után elkövetett ki nem kényszerített hibáikat a házigazda kihasználta és a maga javára fordította a játékrészt.

A második etap rendkívül fordulatos volt: kezdetben váltott vezetéssel fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a játszma derekán négypontos előnyt alakított ki a BRSE. A MÁV Előre a hajrához érkezve fordított ugyan, szettlabdákhoz mégis a hazaiak jutottak előbb, de miután a fehérváriak ezeket hárították, a korábbi válogatott Király-Tálas Zsuzsanna ászával egyenlítettek.

A harmadik felvonásban mindkét együttes több, hosszú pontszerző sorozatot is bemutatott, de a végjátékhoz így is egyenlő állásnál érkeztek a felek. A vendégek 20-18-as előnyük után egyetlen labdamenetet sem tudtak megnyerni, a csabaiaknál a bolgár Miroszlava Paskova-Kaneva parádézott, így vezérletével ismét a hazaiaknál volt az előny.

A negyedik szettben a MÁV Előre 5-5-ig tudta tartani a lépést riválisával, a BRSE játékosai ezt követően ritmust váltottak, és remek mezőnymunkájukra alapozva fokozatosan szakították le ellenfelüket, végül magabiztosan nyerték meg a 118 perces mérkőzést.

A találkozó legeredményesebb játékosai a hazaiak magyar válogatott ütője, Glemboczki Zóra, valamint a vendégek amerikai átlója, Maia Dvoreacek voltak egyaránt húsz ponttal.

A viharsarkiak sorozatban 11. alkalommal szereztek érmet az élvonalban.


Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés:
Swietelsky-Békéscsaba - MÁV Előre Foxconn 3-1 (20, -25, 20, 17)

A párharcot 3-2-re a Békéscsaba nyerte.


A női Extraliga végeredménye:

-----------------------------
1. Vasas Óbuda - Bajnokok Ligája
2. KNRC - CEV Kupa
3. Swietelsky-Békéscsaba - CEV Kupa
4. MÁV Előre Foxconn - Challenge Kupa
5. UTE - Challenge Kupa
6. Fatum Nyíregyháza
7. Szent Benedek RA
8. DVTK Ongropack - kiesett
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!