Női röplabda Extraliga - Őrült meccsen őrizte meg veretlenségét a Vasas

Sport, 2023.12.02

A címvédő Vasas hatalmas csatában, 140 perc alatt 3-2-re nyert a Békéscsaba otthonában a női röplabda Extraliga alapszakaszának szombati rangadóján.



Extraliga, alapszakasz, 6. forduló:
Swietelsky-Békéscsaba - Vasas Óbuda 2-3 (20, -14, -25, 22, -15)
---------------------------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Sztepanyenko 32, Strumilo 20, illetve Abdulazimova 25, Bannister, Török és Fricova 12-12


A Békéscsaba várhatta kipihentebben és kedvezőbb előjelekkel a bajnoki rangadót, mivel Tóth Gábor együttese győzelmekkel a háta mögött, egyhetes felkészüléssel érkezett a mérkőzésre. Ezzel szemben a Vasas szerdán még 135 perces, ötszettes csatát játszott a bolgár Marica Plovdivval a Bajnokok Ligájában, ráadásul azt a mérkőzést el is veszítette, így rossz szájízzel utazhatott el a Viharsarokba.

Az elmúlt két bajnoki, valamint az idei Magyar Kupa döntőjét is ez a két együttes vívta, és bár mindannyiszor a Vasas kerekedett felül, a legutóbbi alapszakaszban Békéscsabán a hazaiak nyertek - a rangadóra ezúttal is veretlenül érkező fővárosiaknak az előző szezonban az volt az egyetlen vereségük magyar csapat ellen.

A szombati összecsapás első játszmájában a színvonal és a pontszerzés is változatosan alakult, mindkét együttes három-négypontos szériákat tudott felépíteni. A játékrészt a hazaiak irányították elsősorban azért, mert a támadásbefejezéseik pontosabbak voltak. A Vasas szinte végig futott az eredmény után, de két pontnál közelebb nem tudott zárkózni, így hátrányba került.

A második felvonásra a fővárosiak kulcsemberei közül az egyaránt válogatott Papp Orsolya és Török Kata teljesítménye is feljavult, és mivel a hazaiak nyitásfogadásban gyengélkedtek, a kettő együtt elég volt a magabiztos Vasas-sikerhez. Eközben a lelátón a szurkolótáborok, a pályán pedig Tóth Gábor került egyre paprikásabb hangulatba, utóbbi a sokadik reklamálásáért sárga lapot kapott a hajrában.

A harmadik szett sokáig szorosan alakult, de a címvédő agresszív nyitásaival, valamint feljavuló blokkteljesítményével a játékrész derekán hatpontos előny épített ki. A BRSE nem adta fel, a hajrában a belga Dominika Strumilo vezérletével fordított és szettlabdát is kiharcolt, de az utolsó három labdamenetet egyaránt sáncból szerzett ponttal a vendégek nyerték.

A negyedik etapban villámrajtot vett a Békéscsaba, amely sokáig őrizte három-négypontos fórját, de amikor legjobbja, az azeri Margarita Sztepanyenko teljesítménye visszaesett, a továbbra is jól szerváló Vasas egyenlíteni tudott. A fordítás ugyanakkor nem jött össze, mert mindig a legrosszabbkor hibáztak játékosai, amit a Békéscsaba kihasznált, így egyenlített.

A rövidített játszmában a viharsarkiak az első öt labdamenet megnyerésével nagynak tűnő előnyt építettek ki, de a Vasas az azeri Ajsan Abdulazimova vezérletével 9-9-nél egyenlített, majd 12-10-nél közel került a győzelemhez. A fordulatoknak ekkor azonban nem volt még vége: előbb a hazaiak harcoltak ki mérkőzéslabdát, de a végén Török ásza után a Vasas ünnepelhetett.

A mezőny legjobbja a 32 pontos Sztepanyenko volt, a vendégektől Abdulazimova 25 ponttal zárt a 140 perces összecsapáson.


Később:
DVTK Ongropack-Kaposvári NRC 18.00
UTE-Szent Benedek RA 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!