Női röplabda Extraliga - Vasas-előny az elődöntőben

Sport, 2024.03.16

A címvédő Vasas hazai pályán 3-1-re legyőzte a MÁV Előrét a női röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

A vendégek dolgát nehezítette, hogy Lukasz Przybylak vezetőedző lábsérülés miatt nem számíthatott az egész Extraliga egyik legjobb pontszerzőjére, az amerikai feladóátló Maia Dvoracekre.

A mérkőzés első szettje ennek ellenére is a 2010 óta első elődöntőjét játszó MÁV Előre szája íze szerint alakult, és a rengeteg - összesen 11 - hazai rontást is kihasználva előnybe került. A második felvonásra fordult a kocka, és bár a címvédő játéka ekkor sem volt tökéletes, a székesfehérvári röplabdázók rengeteget hibáztak, így magabiztosan egyenlített a házigazda.

A harmadik etap első harmadában ismét a vendégek irányítottak, hat ponttal is vezettek, de a hazaiakat edző Jannisz Atanaszopulosz addig keverte a kártyákat, amíg rátalált az ideálisnak tűnő felállásra. Magyar Kupa-győztes együttese a hajrá előtt idegenlégiósai vezérletével megfordította az állást, végül nemcsak a felvonáson, hanem a mérkőzésen belül is.

A negyedik játékrészre lendületben maradt a szezonban magyar porondon még veretlen Vasas, és magabiztos teljesítménnyel, a végül 24 pontig jutó gambiai-szlovén kettős állampolgárságú Fatoumatta Sillah vezérletével előnybe került.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzése csütörtökön lesz Székesfehérváron.

A másik ágon a Kaposvár és a Békéscsaba csatázik a fináléért, ott az első találkozót vasárnap rendezik.


Extraliga, elődöntő, 1. mérkőzés:
Vasas Óbuda-MÁV Előre Foxconn 3-1 (-19, 15, 23, 11)
----------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Sillah 24, Bannister 15, illetve Markovic 14

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0, a Vasas javára.


Később, az 5-8. helyért, 1. mérkőzések:
Fatum-Nyíregyháza - DVTK Ongropack 19.00
UTE-Szent Benedek RA 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!