Női röplabda Közép-európai Liga - Ismét esélyes a végső sikerre a Békéscsaba - ELŐZETES

Sport, 2023.10.30

A címvédő Swietelsky-Békéscsaba ezúttal is a sorozat egyik esélyeseként kezdi meg szereplését kedden, Zágrábban a női röplabda Közép-európai Ligában.

A viharsarki együttes idén márciusban - 2017 és 2018 után - harmadszor hódította el a regionális bajnokság győztesének járó trófeát, s ezúttal is a sorozat favoritjai között van.

A Békéscsaba a magyar bajnokságot ugyan hazai vereséggel kezdte, azóta azonban két győzelemmel javított, és Tóth Gábor vezetőedző szerint jó formában várja az első, zágrábi tornát.

"Maximálisan elégedett vagyok az erőnléttel és a dinamikával, ennyire robbanékonynak és erősnek ritkán lehetett látni a csapatot. Ami az igazi megméretést illeti, az jövő héten jön a Bielsko-Biala ellen, most kedden és szerdán pedig le tudjuk mérni, hol is tartunk igazából a játékban" - mondta a tréner a klubhonlapon, utalva az együttes jövő heti CEV Kupa-mérkőzésére is.

"A formaidőzítéssel jól haladunk, de lehetünk még egy kicsit pontosabbak vagy fegyelmezettebbek. Egyáltalán nem vagyok elégedetlen, de ahogy Kaposváron is mondtam, nem léphetünk vissza" - mondta Tóth, akinek csapata múlt pénteken 3-0-ra nyert a somogyi megyeszékhelyen.

A szakember hozzátette, csapata jó úton jár, és a mostani, kétnapos megméretésen azt várja az új játékosaitól, hogy megértsék, mit jelent a BRSE mezét felhúzni.

"Bármi is legyen, azt kell sugározniuk magukból, hogy igazi harcosok" - jelentette ki a vezetőedző.

A riválisok közül - akárcsak egy évvel korábban, ezúttal is - a két szlovén csapat mellett a Mladost Zagrebnek van a legnagyobb esélye bejutni az elődöntőbe. A viharsarkiak a keddi nyitányon épp a Mladosttal csapnak össze Zágrábban, míg másnap a Kamnik lesz Tóthék ellenfele.

A BRSE kétszer, november 22-én a Mariborral, december 19-én pedig a Dinamo Zagrebbel játszik hazai környezetben, az alapszakasz január 23-án zárul, a sorozat végjátékát februárban és márciusban rendezik.

A magyar csapatok eddig nyolcszor nyerték meg a regionális nemzetközi bajnokságot: a Vasas Óbuda 2022-ben ért fel a csúcsra, míg a sorozat elődjének számító Interligát az Eger 1995 és 1997 között háromszor, a Nyíregyháza pedig 2000-ben nyerte meg.


A női Közép-európai Liga csapatai:

----------------------------------
HAOK Mladost Zagreb (horvát), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), Oberbank Steelvolleys Linz Steg (osztrák), OK Calcit Kamnik (szlovén), OK Dinamo Zagreb (horvát), Swietelsky-Békéscsaba(címvédő)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!