Női röplabda MK - A címvédő Vasas könnyebb, az ezüstérmes Békéscsaba nehezebb ágon

Sport, 2023.09.20

A két, legutóbb döntős együttes közül a címvédő Vasas Óbuda volt a szerencsésebb a női röplabda Magyar Kupa szerdai sorsolásán.

A sorozatra 21 csapat nevezett, a legutóbbi négy elődöntős kiemelt volt, így ők a versenykiírás értelmében a mostani idényben csak a legjobb négy között találkozhatnak egymással.

A címvédő Vasas Óbuda legkorábban az elődöntőben mérkőzhet hozzá hasonlóan extraligás csapattal, ugyanis a nyolcad- és a negyeddöntőben is biztosan NB I-es riválist kap: előbbiben a BVSC-t vagy a Kispestet, utóbbiban az MTK-t vagy a Gödöllőt.

A tavasszal ezüstérmes Békéscsaba a nyolcaddöntőben a Közgáz (NB II) vagy a TFSE (NB I) otthonába látogat, ezt követően azonban egy extraligás párharc továbbjutója, a MÁV Előre vagy a Szent Benedek RA vár majd Tóth Gábor tanítványaira.

A legutóbb bronzérmes - így a csabaiak ágán szereplő - Nyíregyháza Budaörsre vagy Veszprémbe utazik először, míg a negyedik Kaposvár Szegeden, vagy Tatabányán kezd, s ha eljut addig, akkor az elődöntőben a címvédő Vasas vár rá.

Ahol a csapatok között osztálybeli különbség van, ott a továbbjutás egy, az alacsonyabb osztályú együttes otthonában rendezett mérkőzésen dől el, minden egyéb esetben oda-visszavágót rendeznek.

A Magyar Kupa fináléja a férfiaknál és a nőknél is jelenleg a március 9-10-i hétvégére van kiírva, de mivel ugyanakkor rendezik a női Közép-európai Liga négyes döntőjét is, a Békéscsaba elődöntőbe jutása esetén ez a dátum módosulni fog.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!