Női torna Eb - Edzője szerint Dévai Boglárka nagyot alkotott ebben az évben

Sport, 2018.08.05

Egyik edzője, Rácz Gábor szerint nagyon nagyot alkotott ebben az évben Dévai Boglárka, aki vasárnap aranyérmet nyert ugrásban a női tornászok Glasgow-ban rendezett Európa-bajnokságán.

"Nagyon jó szezont futott idáig. A civil életben leérettségizett, megcsinálta a nyelvvizsgája felét, Szombathelyen felvették az egyetem testnevelés-gyógytestnevelés szakára, megtanult egy nyolc tizeddel nehezebb ugrást, és most Európa-bajnok lett. Mind sportemberként, mind a civil életben nagyon nagyot alkotott ebben az évben" - idézi a magyar szövetség (MATSZ) sajtóközleménye Rácz Gábort, aki feleségével, Vizer Erzsébettel 27 éve hozta létre a szombathelyi ugrás-specialista szakmai műhelyt.

Hozzátette, bízik abban, hogy ez a remek eredmény valaminek a kezdete, nem pedig a lezárása, majd emlékeztetett rá, hogy a tavalyi, kolozsvári Európa-bajnoksághoz képest - amelyen tanítványa bronzérmes lett - az első ugrásának nyolc tizeddel magasabb a kiinduló pontszáma.

Nyilatkozatában Draskóczy Imre szövetségi kapitány is Dévai két edzőjének munkáját dicsérte először, majd elmondta: a versenyző egy hét pihenőt kap, utána viszont már a világbajnoki felkészülés jegyében folytatja a munkát.

"Boglárka a vb-mezőnyben ezekkel az ugrásokkal képes döntőbe kerülni, és akkor izgulhatunk megint. De ennyire ne szaladjunk előre, először ünnepeljünk" - fogalmazott a kapitány.

Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke felidézte, hogy Dévai a magyar női tornasport harmadik Európa-bajnoka Ónodi Henrietta (1989, felemáskorlát) és Varga Adrienn (1998, ugrás) után.

"Olyan első ugrást, ami neki van, senki nem csinál a világon. Ebben a mezőnyben ez volt a legmagasabb kiinduló pontszámú gyakorlat, és a pontszámon még kivitelben tud javítani is, ez pedig azt jelenti, hogy bekerülhet a világ legjobbjai közé. Óriási előrelépés ez a magyar tornának, és rengeteg munka van e mögött" - nyilatkozta a sportvezető.

Skócia multisport Európa-bajnokságnak ad otthont: a tornán kívül az evezés, a vizes sportágak, a golf, a triatlon és a kerékpár kontinensviadalát is megrendezik Glasgow-ban és környékén.

A férfi tornászok jövő csütörtöktől vasárnapig az SSE Hydro arénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!