Női torna Eb - Egyéni elvárások nélkül versenyez a magyar válogatott - ELŐZETES

Sport, 2024.05.01

Az olimpiai kvótások hiányában "egyéni elvárások nélkül" versenyez a magyar női tornászválogatott a csütörtöktől vasárnapig tartó Európa-bajnokságon, Riminiben.

A két kvótás közül Czifra Bettina Lili térdsérülés, Bácskay Csenge egyetemi tanulmányok miatt nem tart a csapattal. A hatszoros Európa-bajnoki érmes Kovács Zsófia továbbra is felépülőben van a térdszalag-szakadását követően, ezért ő sem tagja a keretnek, amit Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett és Péter Sára alkot.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány a magyar szövetség sajtóközleményében elmondta: különösebb egyéni elvárások nem lesznek, a hangsúly a csapaton van. Az a cél, hogy rontás nélküli gyakorlatokat csináljanak a tornászok.

A csütörtöki selejtező eredményei alapján hirdetik ki az egyéni összetett verseny végeredményét, illetve kialakul a csapatverseny nyolcas döntőjének összetétele, továbbá a szerenkénti finálék mezőnye.

A juniorválogatott Fehér Lili, Szij Emese, Hürkecz Míra, Vatai Blanka, Jankovics Kamilla összeállításban versenyez. A selejtezőt követően azonnal eredményt hirdetnek csapatban és egyéni összetettben is. Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatója a csapatot a 6-10. hely közé várja.

A lebonyolítás a felnőtteknél és a junioroknál ugyanaz: csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik figyelembe. A felnőttek csapatversenyének fináléjában már csak három tornász mutathatja be gyakorlatát egy szeren, és mindhárom eredmény számít.


Az Európa-bajnokság programja:

csütörtök:
felnőtt selejtező, egyben egyéni összetett verseny 10.00

péntek:
junior selejtező, egyben csapatverseny és egyéni összetett verseny 10.45

szombat:
felnőtt szerenkénti döntők 16.25

vasárnap:
junior szerenkénti döntők 10.00, felnőtt csapatverseny, döntő 15.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!