Női vízilabda Eb - Öt játékos kikerült a válogatott keretéből

Sport, 2023.12.20

Öt játékos kikerült a januári, eindhoveni olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott keretéből.

A magyar szövetség honlapjának szerdai tájékoztatása szerint Baksa Vanda, Dobi Dorina, Mészáros Kata, Peresztegi-Nagy Kinga és Torma Luca nélkül, 18 fővel folytatja a felkészülést a csapat.

Cseh Sándor társkapitány elmondta, a jövő héten 16 játékossal utaznak edzőtáborozni Spanyolországba, azt követően jelölik ki a 15 fős Eb-csapatot.

"Év vége van, rossz idő, vírusok repkednek, ezt a múlt héten is tapasztaltuk, ezért az Eb-t követően is nagyobb létszámmal akarjuk majd folytatni a vb-felkészülést, úgyhogy akiktől most el kellett köszönnünk, azok is visszakerülhetnek még a keretbe, ha úgy alakul" - magyarázta.

A magyar válogatott a január 5-13. között sorra kerülő kontinenstorna csoportkörében a házigazda hollandokkal, a horvátokkal és a görögökkel találkoznak. A csapat úgy szerezhet olimpiai kvótát, ha a két, már biztos párizsi résztvevőt, a spanyol és a holland csapatot leszámítva a legjobb lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!