Női vízilabda ob I - Kezdődik az UVSE-FTC finálé - ELŐZETES

Sport, 2024.05.03

Vasárnap megkezdődik a MOL női vízilabda ob I fináléja, amelyben az UVSE és a Ferencváros találkozik egymással.

A két csapat az elmúlt két szezonban 13 alkalommal csapott össze, a zöld-fehérek 8-5-re vezetnek összesítésben, az aranyért rendezett összecsapásokon - az Eurokupában és a hazai kupában - ugyanakkor az UVSE örülhetett.

Utóbbi együttes az Eurokupa döntőjében tavaly tavasszal, majd a Magyar Kupa fináléjában novemberben győzött, a két csapat egy évvel ezelőtti bajnoki helyosztója pedig a bronzéremért zajlott és az a Ferencvárosé lett.

Az FTC története első bajnoki döntőjére készül, a vezetőedző, Gerendás György viszont utoljára dirigál majd a partról. A legendás szakember január elején jelentette be, hogy az idény végén visszavonul, így maximum három mérkőzésen vezetheti az együttest.

Az 1984 óta íródó női bajnoki örökranglistát a Szentes vezeti 11 elsőséggel - az UVSE a nyolc aranyéremmel második Dunaújvárost érheti utol. Az FTC-nél ez lehet a női szakág első bajnoki címe, a 2017-es megalakulása óta két negyedik hely mellett, zsinórban három bronzérmet szerzett a csapat.

FTC-siker esetén jó esély van a "duplázásra" is, ugyanis a férfiak között is a zöld-fehérek a favoritok. Korábban háromszor adta egy klub a női és a férfi bajnokot, 1984-ben a Vasas, 2006-ban a Honvéd, 2013-ban pedig az Eger tudta hazavinni mindkét aranyérmet.

A két győzelemig tartó párharc első mérkőzését vasárnap 14.30-kor a Margitszigeten rendezik, a második találkozóra szerdán 18.45-től a Népligetben kerül sor, mindkét összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport. Amennyiben szükséges, a mindent eldöntő harmadik mérkőzést jövő vasárnap a Margitszigeten rendezik 18.30-tól, azt a találkozót az M4 Sport+ közvetítené élőben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!