Női vízilabda világkupa - Kényszerű csere után a görögökkel kezd a magyar csapat

Sport, 2023.06.23

Pénteken (ma) késő este a görögök elleni negyeddöntővel kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a világkupa Long Beach-i szuperdöntőjében.

Bíró Attila szövetségi kapitánynak még az utolsó pillanatban is változtatni kellett a kereten, ugyanis - a magyar szövetség közleménye szerint - Máté Zsuzsanna nem léphetett be az Egyesült Államokba.

A Ferencváros játékosa Felvidéken született, igaz, magyar útlevéllel játszott mindig is, azonban az amerikai könnyített vízumhoz (ESTA) a születési helynek megfelelő útlevél kell. Máté így még a tengerentúli túra előtt - életében először - csináltatott egy szlovák útlevelet, amelyet kihoztak utána Olaszországba, ám hiába ment be azzal a kérelem, az amerikaiak indoklás nélkül elutasították. Mindez már a túra kanadai részén derült ki - oda simán megkapta az engedélyt -, azaz Long Beach helyett Budapest felé kellett vennie az irányt, és a helyére Pőcze Panna érkezett.

"Én ezt felháborítónak tartom, hogy egy sportoló nem szerepelhet egy világversenyen mondvacsinált okokból" - nyilatkozta Bíró Attila. "Kíváncsi vagyok, mi történt volna, ha egy amerikai pólós nem kap vízumot a tavalyi budapesti vébére. Viszont muszáj volt valakit behívni, mert a sérültek állapota miatt nem kizárt, hogy a végén csak tizenkét embert tudnék játszatni, ennyi előnyt pedig nem szeretnénk adni egy szuperdöntőn."

A válogatott magyar idő szerint 22 órakor játszik a görögökkel, a négy között pedig szinte biztosan az izraeliek ellen "melegítő" amerikai válogatott vár rá.

Az első két hely automatikus kvalifikációt jelent a 2024-es dohai világbajnokságra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!