Női kosárlabda Euroliga - Egy félidőt bírt a Győr

Sport, 2017.02.09

A Győr hazai pályán 19 ponttal kikapott a török Mersintől csütörtökön a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójában.

Eredmény, 12. forduló:

A csoport:
CMB Cargo UNI Győr-Mersin (török) 54-73 (19-12, 12-12, 7-26, 16-23)
----------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Hruscakova 10, Kiesel, Goree, Varga 8-8


A forduló előtt a Győr egy győzelemmel és tíz vereséggel a nyolcadik, utolsó helyen állt az A csoportban, míg a törökök ugyanilyen mérleggel hetedikek voltak, csupán jobb kosárkülönbségükkel megelőzve a magyar együttest. A két csapat decemberi mérkőzésén a győriek 74-65-re nyertek Mersinben, megszerezve mindeddig egyetlen győzelmüket az Euroligában.

Völgyi Péter együttese remekül kezdte a találkozót, az első negyedben hét különböző hazai játékos is pontot szerzett, így sikerült szűk előnyt elérni (17-12). A második játékrészben állandósult a különbség a felek között, ezzel a nagyszünetben is a győriek vezettek.

A második félidőben jött a fordulat: a hazai együttes több mint öt percig képtelen volt kosarat dobni, ez idő alatt a Mersin 16 pontot szerzett, és előbb megfordította a találkozót, majd az utolsó negyedre fordulva tetemesre növelte előnyét (38-50). A győriek a hajrában sem tudtak újítani, így sima vereséget szenvedtek.

A Győr jövő szerdán a francia BLMA-hoz látogat.

A csoportkör végén az első négy továbbjut a negyeddöntőbe, az ötödik és hatodik az Európa Kupában folytatja, az utolsó két együttes pedig befejezi szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!