Női röplabda Eb - A csapatvezető nem lát félelmet a lányokon

Sport, 2017.09.21

A csapatvezető szerint meccset akarnak nyerni, s továbbjutni a magyar női röplabda-válogatott játékosai, akik csütörtökön már az Európa-bajnokság fő helyszínén, a bakui National Gymnastics Arenában edzettek.

"Szerencsére már van összehasonlítási alapunk a két évvel ezelőtti antwerpeni kontinensviadalnak köszönhetően, így elmondhatom, hogy az itteni szervezés talán még afölött is van" - nyilatkozta Németh Lajos a helyi tornaszövetség rendkívül impozáns, kilencezer néző befogadására alkalmas létesítményében, amelynek ugyanakkor nagyjából egynegyedét "elfüggönyözték".

Két évvel ezelőtt Belgiumban a magyarok a csoport zárófordulójában legyőzték az azerieket, ezzel elütötték őket a továbbjutástól. "Nagyon szeretném, ha most szintén miattunk nem jutnának tovább. Azonban itt telt ház előtt, fantasztikus hangulatban egészen biztosan nehéz lesz a mérkőzés ellenük" - tette hozzá a csapatvezető.

Németh Lajos megjegyezte, az azeriekhez visszatért a világsztár Natalja Mammadova, aki két évvel ezelőtt anyai örömök miatt kihagyta az Eb-t. A legponterősebb játékosuk továbbra is Polina Rahimova, akivel Antwerpenben féloldalas volt a játékuk, most azonban Mammadovával egyensúlyba került válogatottjuk.

A csapatvezető elmondta, a belgiumi társaságból ugyan mindössze négyen maradtak - Bokorné Liliom Rita, Szakmáry Gréta, Dobi Edina és Tálas Zsuzsanna -, a mostani keretet azonban összekovácsolta az elmúlt időszak hosszú menetelése, benne a World Grand Prix-siker.

"Nem látok félelmet, gátlásosságot vagy bármiféle stresszt a lányokon. Persze van bennük egy kis drukk, azonban rendkívül magabiztosak. Nem úgy utaztak ide, hogy jöttek és hazamennek, nyerni akarnak..."

A magyarok pénteken, 16 órától játszanak az azeriekkel, majd szombaton a lengyelekkel, vasárnap pedig a németekkel találkoznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!