Nyolcszáznál is többen a karate ob-n

Sport, 2023.05.05

Több mint 800 nevezés futott be a karatésok hétvégi országos bajnokságára.

A Magyar Karate Szakszövetség pénteki közlése szerint a Megyeri úti Jégcsarnokban sorra kerülő kétnapos ob része annak az eseménysorozatnak is, amellyel a sportág félévszázados hazai történetét ünneplik meg.

A szombat-vasárnapi ob a bajnoki címek eldöntése mellett fontos felkészülési állomása a karate idei csúcseseményének, az októberi világbajnokságnak, amelyet a japán eredetű sportág históriájában először rendez Magyarország. A bajnokság kvalifikációs lehetőség is az őszi budapesti vb-n induló magyar válogatottba kerülésre.

A legjobb hazai sportolók szinte kivétel nélkül indulnak, köztük a nyári, lengyelországi Európa Játékokra rajtjogot szerzett Tadissi Martial és Nagy Botond. Az esemény nagy hiányzója ugyanakkor a tokiói olimpián bronzérmes Hárspataki Gábor, aki még a márciusi Európa-bajnokságon szenvedett kéztörést.

Az ob keretében parakarate versenyszámokat is rendeznek, amelyekben elindul az Eb-aranyérmes Kákosy Olívia, illetve az Európa-bajnoki bronzérmes Csatári János, Kárpáti Petra és Szabó Alexandra.

Szombat reggel kilenc órától a kadét, a junior, az U21-es, a felnőtt és a veterán korosztályok, illetve a parakaratés kategóriák versenyeit rendezik, vasárnap pedig a 14 éven aluli fiatalok lépnek tatamira.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!