Ökölvívó Eb - Lakos Regina is már biztos érmes

Sport, 2024.04.23

Az 54 kilogrammban szereplő Lakotár Hanna után kedden este a 70 kilóban érdekelt Lakos Regina is megnyerte negyeddöntőjét, ezzel bejutott a négy közé és már biztosan érmes a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon.

A keddi versenynap esti programjában két magyar volt érdekelt, közülük először a 75 kilogrammos Nakota Veronika lépett ringbe, méghozzá a súlycsoport favoritja, Aoife O'Rourke ellen.

A meccs esélyese egyértelműen az Európa Játékok-győztes ír bokszoló volt, ám Nakota nem ijedt meg tőle, az első pillanatoktól keményen beleállt a küzdelembe. A mérkőzésen a két bokszoló gyakorlatilag háromszor három percen át rengeteget ütött és bátran vállalták az ütésváltásokat. Nakota minden menetben szép számmal talált, ugyanakkor mozgékonyabb, kifejezetten férfias izomzattal rendelkező riválisa irányított és ő volt a meggyőzőbb, így végül egyhangú pontozással, megérdemelten nyert.

Néhány perccel Nakota után szólították ringbe Lakos Reginát, aki a negyeddöntőben kezdte meg szereplését az Eb-n a montenegrói Tamara Radunovic ellen.

Az összecsapás elején gyorsan kirajzolódott, hogy Lakos kontrákra rendezkedik be. A magyar bokszoló hagyta, hogy riválisa jöjjön rá, majd elmozgásból igyekezett feltartó ütésekkel megállítani őt. A terv az első három percben tökéletesen működött, ekkor egyértelműen jobb volt és ezt valamennyi pontozó így látta.

A második menettől némileg változott a meccs képe, mert ugyan a montenegrói továbbra is ment előre, és Lakos ugyanúgy többször jól előzte meg, de ebben a szakaszban már Radunovic is nem egyszer talált. Ráadásul a magyart egyszer szabálytalanságért intették, azaz egy pontot levontak tőle, így hiába nyerte meg három pontozónál a menetet, csak egy-egy pont volt náluk az előnye, míg a másik kettőnél riválisa vezetett.

A harmadik három percben Radunovic nagy erőket mozgósított és folyamatosan üldözte, terelgette ellenfelét, de Lakos továbbra is jól állt a lábán és kontrából megfelelően dolgozott. Sok volt az ütés és a szabálytalanság a szakaszban, ám összességében a magyar tűnt meggyőzőbbnek. A pontozásnál aztán a lehető legkisebb különbség alakult ki, mivel négy pontozó döntetlenre adta a mérkőzést, az ötödik viszont Lakos Reginát hozta ki győztesnek, ezzel pedig a magyar ökölvívó diadalmaskodott és bejutott az elődöntőbe.

A keddi női negyeddöntőket két győzelemmel és három vereséggel zárta a magyar csapat. Lakotár Hanna és Lakos Regina sikerei mellett Nakota, valamint - a délutáni programban - Szeleczki Lilla (48 kg) és Sipos Hajnalka (52 kg) kikapott és kiesett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!