Ökölvívó-vb - Kovács Richárd nagy fordítással jutott a 32 közé

Sport, 2023.05.02

A Taskentben zajló férfi ökölvívó-világbajnokság második magyar ringbe lépője, Kovács Richárd is győzelemmel mutatkozott be és bejutott a 63,5 kilogrammos kategóriában a legjobb 32 közé.

Régi Dániel, a válogatott edzőjének tájékoztatása szerint a nyíregyháziak Európa-bajnoki bronzérmese nem kezdett jól a ghánai Commey Joseph ellen, az első menetben visszafogottabban bokszolt, így az első három percet valamennyi pontozónál ellenfele nyerte.

Kovácsnak váltani kellett, amit meg is tett, és a második menetben már határozottabban és eredményesebb öklözött, s noha jobbnak tűnt afrikai ellenfelénél, az ötből csupán három pontozó látta így, ami azt jelentette, hogy az utolsó szakaszt is hátrányból kezdte.

A harmadik menetben viszont már a bírákban sem hagyott kérdést a produkciója, egyértelműen ellenfele fölé nőtt, amivel - megosztott pontozással - megnyerte az összecsapást.

"Megnéztem egy meccsét, ennek ellenére az első menetben meglepett, ráadásul hüvelykujjal belenyúlt a jobb szemembe, ezért alig láttam valamit és hátrányba kerültem. A folytatásban sikerült azonban váltanom, a második menetre megszoktam a stílusát is és ott már jobb voltam, a harmadik menetben pedig egy kicsit már el is fogyott, én pedig a korábbiaknál is agresszívabban bunyóztam" - mondta az MTI-nek Kovács. Elárulta, hogy a mérkőzés után megvizsgálták az orvosok a szemét, beszűkült a pupillája, de holnap nem kell ringbe lépni, így biztos benne, hogy a következő meccsére rendbe jön a sérülése.

Kovács a 16 közé jutásért egy francia bokszoló ellen lép majd ringbe.

Hétfőn Veres Roland (57 kg) is győzött első mérkőzésén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!