Ökölvívó-vb - Szaka könnyed továbbjutása

Sport, 2023.05.03

Az 54 kilogrammban szereplő Szaka István szerdán egyhangú pontozással győzött első mérkőzésén a Taskentben zajló férfi ökölvívó-világbajnokságon, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

A magyar bunyós elsőkörös ellenfele a nála egy fejjel magasabb türkmén Dovlet Muhamov volt. Szaka az első menetben pörgősen, energikusan bokszolt, több tiszta találata is volt, mert jól lépett be ellenfele ütőtávjába, és mivel jól is védekezett, minden pontozó jobbnak látta.

A magyar versenyző a második menetben is taktikus ökölvívást mutatott be, ráadásul ellenfele egy ízben csak úgy tudott kimenekülni a sarokból, hogy nagyot taszított Szakán, aki emiatt le is ült a földre. Ebben a szakaszban is minden pontozó a magyart látta jobbnak, egyikük ráadásul 10-8-cal ítélte a menetet a javára.

A harmadik felvonásban Szakának már csak arra kellett figyelnie, hogy ne üssék ki, ezt pedig sikerrel megoldotta, sőt ebben a menetben is minden pontozó őt látta jobbnak, így egyhangú pontozással jutott tovább a következő körbe.

"Szaka szokásához híven nagy lendülettel kezdett, ez pedig kitartott a végéig, így sima, egyhangú pontozásos győzelmet aratott. Becenevéhez hűen vadkanként dominálta a mérkőzést" - értékelte a helyszínről a meccset az MTI-nek Régi Dániel, a válogatott edzője.

Szerdán korábban a 71 kilogrammban szereplő, ukrán származású Pilipec Makszim is egyhangú pontozással győzött, így a magyar küldöttség továbbra is százszázalékos: hétfőn Veres Roland (57 kg), kedden pedig Kovács Richárd (63,5) is megnyerte selejtezős meccsét.

Csütörtökön ugyancsak a legjobb 32 közé jutásért lép ringbe a bolgár Daniel Aszenov ellen az 51 kg-os Bernáth Attila, míg Kovácsra már második fordulós összecsapás vár a francia Lounes Hamraoui ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!