Öttusa vk - Bronzérmes a magyar páros vegyes váltóban

Sport, 2024.04.28

Bronzérmet nyert vasárnap a Guzi Blanka, Regős Gergely kettős vegyes váltóban az öttusázók idei harmadik, budapesti világkupaversenyén.

A körvívásban a hazai páros 16 győzelemmel és 12 vereséggel holtversenyben harmadik lett a 15 váltót felvonultató mezőnyben, ezzel alapozta meg jó szereplését.

A délutáni program lovaglással kezdődött a Ludovika Campuson kialakított versenyközpontban. Guzi szépen ment végig a pályán, de az utolsó akadályt lehúzta, majd Regős hiba nélkül ért be, ami összességében hét pont levonást jelentett a maximális 300-ból. A bónuszvívásban egy ellenfél legyőzésével két plusz pontot szereztek a magyarok az emelt páston, majd a 2x100 méteres úszásban 1:58.73 perccel az ötödik legjobb időt érték el, de csak két-három ponttal maradtak el az előttük végzőktől.

A kombinált számnak - melyben a váltótagoknak egyenként 3x600 métert kellett futniuk két lövészettel megszakítva - a második helyről vágtak neki a magyarok. Az élen magabiztosan haladtak a mexikóiak, mögöttük pedig a francia és a hazai duó küzdött a második helyért. Előbb Guzi és Louison Cazaly előzgette egymást, majd a harmadikként váltó Regős és Brice Loubet, a végét pedig a francia bírta jobban. A magyarok a kombinált számban 12:40.70 perccel a negyedik legjobb eredményt érték el.



Eredmények:

vegyes váltó:

--------------
1. Mexikó (Mayan Oliver, Manuel Padilla) 1408 pont
2. Franciaország (Louison Cazaly, Brice Loubet) 1374
3. Magyarország (Guzi Blanka, Regős Gergely) 1372


Az egyéni versenyeket lezáró szombati két döntőben összesen hat magyar volt érdekelt: a nőknél Bauer Blanka hatodik, Gulyás Michelle tizedik, a férfiaknál Szép Balázs második, Demeter Bence ötödik, Bőhm Csaba hatodik, Koleszár Mihály pedig 11. lett.

A vk-sorozat másfél hét múlva Szófiában folytatódik, majd még ugyancsak májusban lesz a vk-döntő is, Ankarában. A júniusi, kínai vb-t követően az olimpia előtt, de már a kvalifikációs időszak után, július második hetében rendezik itthon az Európa-bajnokságot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!