Öttusa vk - Mind a hat magyar elődöntőbe jutott a férfiaknál

Sport, 2024.04.24

Mind a hat magyar induló továbbjutott a szerdai férfi selejtezőből az öttusázók idei harmadik világkupa-versenyén, Budapesten.

A Ludovika Campuson zajló viadal második napján a 87 fős mezőny három csoportban küzdött a 12 közé kerülésért, ami elődöntőt ért.

Az A-ban Bereczki Richárd első lett, Koleszár Mihály tizenegyedikként lépett tovább, a B-ben Tamás József a második, Szép Balázs a hetedik helyen végzett, a C-ben pedig az olimpiai kvótás Bőhm Csaba hatodikként, Demeter Bence kilencedikként futott a célba.

A nők keddi selejtezőjéből a hat hazai induló közül három - a szintén olimpiai kvótás és az első vk-n, Kairóban győztes Gulyás Michelle, valamint Guzi Blanka és Bauer Blanka - jutott tovább az elődöntőbe. A versenyben maradt 36 öttusázó szerdán a körvívást teljesítette, ebben Gulyás 24 győzelemmel és 11 vereséggel az élcsoportban végzett, Bauer 15/20-as, Guzi pedig 9/26-os mérleggel zárt. Ezt az eredményt majd a fináléba is magukkal viszik a továbbjutók.

Csütörtökön a nők elődöntőjére és a férfiak körvívására kerül sor. Pénteken utóbbiak elődöntőjét rendezik, majd szombaton lesz a női és férfi döntő, vasárnap pedig a vegyes váltó.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!