Párizs 2024 - A tőröző Pásztor Flórának stresszes volt a kvótaszerzés

Sport, 2024.03.20

Pásztor Flóra a tokiói olimpiára a magyar női tőrcsapattal jutott ki, a párizsi játékokra viszont egyéni kvótával, aminek megszerzése sokkal megterhelőbb volt számára.

A Törekvés 25 éves versenyzője vasárnap, a kvalifikációs sorozatot záró washingtoni Grand Prix-viadalon biztosította helyét a játékokra, és amint a Kossuth Rádiónak elmondta, a világbajnok olasz Alice Volpi elleni második körös veresége után nagyon izgulnia kellett, hogy közvetlen riválisa, a brit Carolina Stutchbury ne előzze meg.

"Viszonylag szerencsétlen sorsolásom volt, hogy a másodikra egyből őt kaptam. Igazából jó asszót vívtunk, előremutató volt, és remélem, egyszer meg fogom verni" - beszélt a Volpi elleni, 15-11-re elvesztett mérkőzéséről. "Tudtam, hogy főként az angolra kell figyelni. Ő az év közben nagyon jól vívott, vert meg nála jobbakat, bravúrokat ért el, ezért nála nagyon izgultam. Két kör volt a pontelőnyöm hozzá képest, de végül hála istennek egy egytusos, hosszabbításos verseséget szenvedett ugyanabban a körben mint én, így ugyan egy ukrán lány eredményére még várni kellett, de már majdnem biztos lett akkor a kvóta."

Pásztor Flóra szerint az egyéni kvótáért zajló harc elsősorban mentálisan megterhelő, ezért jobban megviselte, mint a tokiói csapatkvalifikációs menetelés, melynek végén mindössze két ponttal sikerült a válogatottnak maga mögött tartania a lengyeleket.

"Nekem ez teljesen más volt. Sokkal nehezebb volt lelkileg, hiszen nyilván támogatott mindenki, de legfőképpen egyedül vagy, egyedül küzdesz meg a nehézségekkel, az izgulással, a stresszel, az egyéb lelki dolgokkal. Persze az öröm az hasonlóan nagy volt, mint négy éve a csapattal" - mondta.

Beszélt arról is, hogy párizsi olimpiáig még két világkupa- és egy Grand Prix-verseny vár a női tőrözőkre, ezeken pedig javíthatja világranglistás pozícióját, ami az olimpiai sorsolás miatt különösen fontos.

"Még van három versenyünk, így szeretnék előrébb lépkedni a ranglistán, ezzel pedig jobb ágat szerezni az olimpiára. Ott pedig szeretnék minél jobb eredményt elérni. Azért már sikerült legyőznöm nagyobb neveket is egyszer-kétszer a világkupákon, úgyhogy nagyon remélem, hogy valami nagyobb eredmény össze tud jönni Párizsban, egy nyolc közé kerülés akár" - fogalmazott Pásztor Flóra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!