Párizs 2024 - Sárkány Zalán az Eb-re kerülhet először csúcsformába, célja az olimpiai döntő

Sport, 2024.04.07

Sárkány Zalán olimpiai szintes úszó szerint ha a legjobbját tudja nyújtani nyáron Párizsban, akkor lehet esélye döntőbe jutni 1500 méter gyorson.

A 20 éves magyar sportoló múlt vasárnap amerikai egyetemi bajnoki címet ünnepelhetett az Arizona State Sun Devils csapatával, amelynek legendás edzője, Bob Bowman egy nappal később bejelentette, távozik az iskolától.

Ennek kapcsán Sárkány az M1 aktuális csatornának elmondta, mindezt a bajnoki cím másnapján egy négyperces bejelentésből tudták meg, és bár korábban voltak pletykák, hogy valaki távozni fog az edzői stábból, arra nem gondoltak, hogy Bowman lesz az.

"Az olimpiáig ez semmiben nem befolyásolja a felkészülésemet, majd amikor szeptemberben visszatérek az Egyesült Államokba, akkortól lesznek változások. A jövő heti országos bajnokság után ugyan két hétre még visszamegyek Arizonába záróvizsgázni, de utána Magyarországon a válogatottal, illetve edzőmmel, Szokolai Lászlóval készülök majd" - jelentette ki ennek kapcsán Sárkány Zalán.

A veszprémiek úszója kiemelte, Bowman bejelentése után jelentkezett az egyetemi transzferportálra, így mostantól tárgyalhat más edzőkkel a folytatásról, de mivel ez egy friss dolog, konkrétumról még nem tud beszámolni.

Megjegyezte, jó volt Magyarországra hazatérni és találkozni a barátaival, edzéstársaival, és a Duna Arénában sorra kerülő ob-t is várja. Meglátása szerint a fordulókban rengeteget fejlődött az elmúlt hónapokban, amelynek során ötvenméteres medencében nem edzett túl sokat, így kíváncsi, mire megy majd jövő héten.

"Örülök, hogy a tavalyi időeredményemet megjavítva nyertem meg az egyetemi bajnokságot az 1650 yardos gyorsúszásban, és bár érzem pár dolognak a hiányát, ezt Laci bácsival majd ki fogjuk kovácsolni" - tekintett előre az előtte álló időszakra az úszó.

Sárkány szerint az országos bajnokságon 800 méter gyorson lesz testileg és "medenceügyileg" is úgy átállva, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa, de úgy érzi, inkább az Európa-bajnokságon lesz olyan formában, hogy lehet esélye más távokon is olimpiai szintidőt úszni.

Az 1500 méteren már ötkarikás szinttel rendelkező úszó szerint Párizsban ha a lehető legjobb formában teljesít, és mindent kiad magából, akkor elégedett lesz. Ha pedig ez sikerül, úgy érzi, lesz esélye bekerülni az olimpiai döntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!