Pénteken rajtol a hazai vízilabdaidény

Sport, 2023.08.17

Pénteken rajtol a hazai vízilabdaidény: három helyszínen rendezik a BENU Férfi Magyar Kupa selejtezőit, szeptember 3-án pedig meg is lesz az idény első győztese.

Amint a hazai szövetség (MVLSZ) csütörtöki hírlevele kiemelte: a pólótörténet legsűrűbb szezonja kezdődik.

"Még sosem fordult elő, hogy egy olimpia évében Európa-bajnokságot (január, Netanya), majd világbajnokságot (február, Doha) rendezzenek - még szerencse, hogy a világbajnoki aranyéremmel a párizsi kvótát már megszerezte a férfiválogatott, így a két nagy világversenyen nyomasztó terhek nélkül játszhat majd a csapat" - írta az MVLSZ.

A versenynaptár ugyanakkor teljesen összesűrűsödik, emiatt az MVLSZ úgy döntött, hogy a Magyar Kupát - néhány korábbi esztendőhöz hasonlóan - idénynyitó tornaként rendezi meg, legalábbis a férfiaknak, a nőknek a szeptemberi U20-as vb miatt csak novemberben esedékes az MK. Madaras Norbert elnök ösztönzésére a liga áldását adta arra is, hogy kísérleti jelleggel 25 méteres pályán menjenek a meccsek - minden más szabály marad -, amitől még pezsgőbb játékot remélnek a szakemberek.

A BENU Magyar Kupa pénteken a selejtezőkkel rajtol, amelyben 12 csapat vesz részt. A három négyes csoportból az első két helyen végzők jutnak tovább, a legjobb nyolc között pedig csatlakozik hozzájuk a két kiemelt, a tavalyi döntőt vívó FTC-Telekom és Genesys OSC Újbuda.

Az oda-visszavágós negyeddöntők nyertesei vívhatják aztán a négyes döntőt, amely egy nagyszabású víziünnep fénypontja lesz szeptember 1. és 3. között a margitszigeti Hajós uszodában. Az MVLSZ a kupadöntő alkalmával köszönti az 50 éve, 1973 szeptemberében a sportág első világbajnokságát megnyerő válogatott legendáit, illetve a 2003-as és a 2013-as aranyérmeseket is a győzelmek 20. és 10. évfordulóján.


BENU Férfi Magyar Kupa, selejtezők (péntek, szombat):
A csoport (Kaposvár): Honvéd, Miskolc, UVSE, Kaposvár
B csoport (Eger): BVSC, Eger, Szeged, KSI
C csoport (Szentes): Vasas, Szolnok, Pécs, Szentes

negyeddöntők: augusztus 25. és 27.

négyes döntő, Margitsziget:
szeptember 2., elődöntők (17.30 és 19.00)
szeptember 3. MK-döntő (18.30)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!