TV műsor

Phjongcshang 2018 - Liu Shaolin B döntős 500 méteren

Sport, 2018.02.22

Liu Shaolin Sándor a B döntőbe jutott a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

Nehéz lett volna ennél nehezebb futamot összeválogatni a magyar számára, ugyanis az egyes pozícióból indult az egy körrel korábban világcsúccsal futamgyőztes kínai Vu Ta-csing, másik oldalán pedig az 1000 méter kanadai aranyérmese, Samuel Girard.

A futam nagyon izgalmasan kezdődött, ugyanis az MTK 22 éves klasszisa összeakadt az első kanyarban Girarddal, de előbbi volt belül, így a kanadai húzta a rövidebbet, teljesen kisodródott. Azonban a táv 2016-os magyar világbajnoka is ritmust vesztett, s a kazah Abzal Azsgalijev elment mellette. A magyar gyorskorcsolyázó szerencséjére azonban törött pengedarabok maradtak a jégen, így leállították a futamot.

Másodjára Liu Shaolin tisztán megtartotta a második helyet, Girard nem volt annyira agresszív ezúttal a rajtnál, de aztán rögtön az első kigyorsításnál belülre került az egyenesben, így feljött másodiknak. A magyar versenyző két körig kereste a támadási lehetőséget, majd amikor úgy tűnt, megindulhat, kissé megbotlott, újabb lehetősége pedig már nem akadt a tempóvesztés miatt. Harmadik helyével a kisdöntőbe került, ahol a holland Daan Breeuwsma, a kínai Zsen Ce-vej és a japán Szakazume Rioszuke lesz az ellenfele.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!