TV műsor

Phjongcshang 2018 - Tóth Ivett jutalomkűrje és medálceremónia pénteken - ELŐZETES

Sport, 2018.02.22

Két magyar versenyző lép jégre pénteken a phjongcshangi téli olimpián: a műkorcsolyázó Tóth Ivett a női kűrben, míg Nagy Konrád a gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában bizonyíthat. A legérdekesebb esemény azonban magyar szempontból a - közép-európai idő szerint - 11 órától esedékes éremátadó ceremónia lesz, amelyen a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású 5000 méteres férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó megkapja aranyérmét.

Tóth Ivett, az UTE 19 éves műkorcsolyázója már azzal teljesítette célját, hogy bejutott a legjobb 24 közé és szerepelhet a szabadprogramban, így bevallása szerint örömjáték lesz részéről a kűr. Az érmekért vélhetően hárman lesznek harcban: a januárban Európa-bajnok orosz Alina Zagitova vezet alig több mint egy ponttal megelőzve a legutóbbi két világbajnokságon győztes honfitársát, Jevgenyija Medvegyevát és néggyel a tavalyi vb-n második kanadai Kaetlyn Osmondot.

A nyitóünnepségen magyar zászlóvivőként közreműködő Nagy Konrád javítana szeretne, mivel kedvenc távján, 1500 méteren elmaradt saját várakozásától, nemcsak a 29. helyével, hanem időeredményével is. A győzelemre a legesélyesebb az 500-on aranyérmes norvég Havard Holmefjord Lorentzen és az 1500-on bajnok holland Kjeld Nuis.

A sílövészet a férfi váltók 4x7,5 kilométeres küzdelmével zárul, amelyben szokás szerint Norvégia és Németország a favorit, ugyanakkor az ötszörös olimpiai bajnok, Phjongcshangban eddig háromszor első francia Martin Fourcade sok csodát véghez vitt már, például a vegyesváltók versenyében is.

A férfi jégkorongtornán már az elődöntőket rendezik, melynek során a cseh-orosz meccs ígérkezik igazán izgalmasnak, a másik ágon a címvédő kanadaiak sokkal esélyesebbek a németeknél, igaz, utóbbi együttes már a negyeddöntőben is nagy meglepetést okozott a svédek hosszabbításos felülmúlásával.

Pénteken négy számban avatnak bajnokot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!