Preisinger távozott az U19-es labdarúgó-válogatottól

Sport, 2020.09.16

Preisinger Sándor távozott az  U19-es labdarúgó-válogatott éléről: a szakember a másodosztályú Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzőjeként folytatja pályafutását.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a 46 esztendős tréner négy évvel ezelőtt az U15-ös korosztály válogatottját vette át. Csapata a tavalyi évre igazán ütőképes lett: kijutott az írországi U17-es Európa-bajnokságra, ahol veretlenül zárta szereplését. A csoportban legyőzte a portugálokat, az oroszokat, az izlandiakat, majd a negyeddöntőben a spanyolokkal szemben csak 11-esekkel maradt alul, de az ötödik helyért rendezett összecsapáson 11-esekkel felülmúlta a belga válogatottat, így kiharcolta a részvételt a tavalyi, brazíliai U17-es világbajnokságra, amelyre korábban még sosem volt példa.

"Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, mert azzal együtt, hogy edzői pályafutásom eleje óta az volt a célom, hogy a felnőtt futballban dolgozhassak, a korosztályos válogatott hatalmas visszatartó erő volt" - mondta Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak. "Négy évig irányítottam ezt a csapatot, a játékosaim a szemem előtt váltak gyerekekből fiatal felnőttekké és kész futballistákká".

A Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló Békéscsaba kispadján Preisinger a Vasashoz távozott Schindler Szabolcsot váltja. Az MLSZ számára időt ad Preisinger utódjának kiválasztására, hogy a következő időszak mérkőzéseit az európai szövetség központilag elhalasztotta a koronavírus-járvány miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!