Rodríguez: ha nem nyújtasz száz százalékot, lehetetlen győzni

Sport, 2024.03.16

Chema Rodríguez, a tatabányai olimpiai selejtezőtornán szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint lehetetlen legyőzni Norvégiát, ha egy csapat nem nyújt száz százalékot.

Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Szlovénia A magyarok csütörtökön 33-24-re legyőzték Tunéziát, szombaton 29-25-re kikaptak Norvégiától, és vasárnap este csak akkor szereznek olimpiai kvótát, ha nyernek Portugália ellen.

"A norvégok nagyon jól kezdték mindkét félidőt, nem tudtuk őket megállítani, és mindkétszer előnyre tettek szert. Ugyanakkor büszke vagyok a játékosaimra, mert végig küzdöttek, és mindent megtettek azért, hogy visszajöjjenek" - mondta a spanyol edző.

Rodríguez úgy fogalmazott: ha olyan válogatottal játszol, mint a világ élvonalába tartozó Norvégia, és nem nyújtasz száz százalékot, akkor lehetetlen legyőzni, mert ahogy hibázol, azonnal kihasználja a lehetőséget és megbünteti.

"Most feleannyi góllal kaptunk ki tőlük, mint legutóbb, ami mutatja, hogy egyre közelebb kerülünk hozzájuk" - vélekedett.

Lékai Máté úgy fogalmazott, az elején nem tudták megállítani ellenfelük támadásait, szinte minden akcióból gólt kaptak, utána pedig futottak az eredmény után, küzdöttek, harcoltak, de akkor sem tudták átbillenteni az eredményt, amikor sikerült felzárkózniuk.

Felidézte, a szünetben háromgólos hátrányban voltak, a második félidőt emberelőnyben kezdték, ennek ellenére a norvégok elléptek 21-14-re, ők pedig a folytatásban sem tudták utolérni riválisukat.

"Ez egy olimpiai selejtező, ami élet-halál kérdés minden csapatnak. Mindenki megtett mindent, mi is keményen védekeztünk. Most így sikerült, de nincs idő szomorkodni, mert holnap van még egy meccs, amit ha megnyerünk, akkor ugyanúgy elérjük a célunkat" - szögezte le az MTI-nek nyilatkozva a 2012-ben Londonban olimpiai negyedik helyezett Lékai.

Hangsúlyozta, bízik benne, hogy fantasztikus közönségüknek győzelemmel tudják meghálálni vasárnap a biztatást.

"Nyilván nem lesz egyszerű, ezt mindannyian tudjuk. A portugáloké is nagyon jó csapat, és ahogy láttam, már pihentettek is a holnapi mérkőzésre, de szerintem egy meccsen teljesen mindegy, hogy valaki pihent, vagy nem. Mindent bele kell adni" - magyarázta.

Portugália szombaton is az első mérkőzést játszotta, ráadásul a csoport leggyengébb csapata, Tunézia volt az ellenfele, ezért pihentebben várhatja a vasárnap 21 órakor kezdődő találkozót, de Lékai szerint ennek nem lesz jelentősége, mindenki beleadja majd az utolsó energiatartalékait, hiszen sokaknak ez lesz életük meccse.

Mint mondta, a norvégok elleni találkozó hajrájában tisztában voltak vele, hogy minél kevesebb góllal kellene kikapniuk, hogy a portugálok ellen a döntetlen is olimpiai kvótát érhessen számukra, de az utolsó találatukat a játékvezetők elvették.

"De ne legyen holnap döntetlen, nyerjünk! Döntetlenre játszani kézilabdában amúgy sem nagyon lehet" - vélekedett.

Világversenyen sosem fordul elő, hogy egy csapat két mérkőzése között ne legyen legalább egy szünnap, de Lékainak ilyen jellegű tapasztalata is van, hiszen a Veszprémmel többször járt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

"Ilyenkor a regenerációé a főszerep, holnap esetleg lelépjük a figurákat, de lehet, hogy csak videózás lesz, vagy egy kis kondi. Amúgy a héten is készültünk egy edzésen a portugálokra" - árulta el az irányító, aki négy lövésből két gólt szerzett.

A csereként beállt kapus, Bartucz László 12 védéssel zárta a meccset. Mint mondta, óriási csatát vívtak a norvégokkal, akik az első félidben sok könnyű gólt lőttek.

"Nem igazán sikerült összezárnunk, utána viszont rendeztük a sorainkat, felvettük velük a versenyt. A mai napon ez ennyire volt elegendő" - vélekedett a Tatabánya kapusa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!