Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Kónya a negyeddöntőben búcsúzott 1000 méteren

Sport, 2024.03.17

Kónya Zsófia 1000 méteren kiesett a negyeddöntőben vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságán.

A vegyes váltóval olimpiai bronzérmes magyar versenyző a reményfutamokból küzdötte magát a negyeddöntőbe, ahol öt riválissal harcolt a két biztos továbbjutó helyért. A 29 éves szegedi gyorskorcsolyázó hiába futott már háromszor a délelőtt folyamán, nemcsak "utazott" a mezőnyben, hanem küzdött a minél jobb pozícióért, és egyre feljebb tört. Féltávnál már harmadikként haladt, de fél körrel a vége előtt az egyenesben kínai ellenfele visszaelőzte, így Kónya negyedikként haladt át a célvonalon.

"Kettős érzéseim vannak, mert megint közel voltam a továbbjutáshoz, nagyon pici hiányzott, hogy meglegyen a legjobb tíz, ami a célom volt. Az vigasztal kicsit, hogy a kínai ideje sem volt elég az elődöntőhöz, de a harmadik hely akkor is jobban esett volna. Keserédes ez a vb, mert nagyon jól ment a versenyzés 500-on és most 1000-en is, illetve a váltóban is benne volt a jobb eredmény. De majd jövőre!" - értékelt Kónya, aki az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, örül, ha kívülről is látszik, hogy bátran mernek versenyezni.

Szerinte ez a vagány hozzáállás annak tudható be, hogy Nicholas Gooch és magyar váltóval olimpiai bajnok Knoch Viktor remek edzéstervet rakott össze megfelelő regenerációs idővel, így a női csapat tagjai nagyszerű formában érkeznek a versenyekre.

A telt házas rotterdami Ahoy Arénában vasárnap az 1000 méter és a váltók csatározásaival ér véget a vb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!