Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Kónya a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren

Sport, 2024.03.16

Kónya Zsófia 500 méteren a negyeddöntőben esett ki szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságán.

A vegyes váltóval olimpiai bronzérmes magyar versenyző reményfutamból küzdötte magát a negyeddöntőbe, ahol így a legkülső és legelőnytelenebb, ötös pozícióból rajtolhatott. Onnan viszont nem sikerült előrelépnie, azaz nem került a legjobb tíz közé.

"Ehhez a negyeddöntőhöz nem tudtam mit hozzátenni, persze ebben az ötös rajtpozíció sem segített. Az elején úgy éreztem, közel vagyok a többiekhez, egyszer előzni is próbáltam, amikor az nem jött össze, sok tempót vesztettem. De legalább elmondhatom, hogy megpróbáltam" - értékelt a 29 éves szegedi gyorskorcsolyázó.

Kónya az MTI-nek kifejtette, azért maradt benne csalódottság, mert kifejezetten jó formában érezte magát, így ha a pénteki selejtezőben nem a hazaiak olimpiai és világbajnok sztárját, Suzanne Schultingot kapja ellenfélül, akkor kettővel kevesebb futással és jobb rajtpozícióval akár esélye is lehetett volna az elődöntő elérésére.

A rotterdami Ahoy Arénában szombaton még 500 méteren osztanak érmeket, valamint a staféták elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter és a váltók csatározásaival ér véget a vb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!