Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Kónya Zsófia negyeddöntős 1000 méteren

Sport, 2024.03.17

Ahogy szombaton, úgy vasárnap délelőtt is Kónya Zsófia vette egyedüli magyarként sikerrel a reményfutamokat a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságán, így az 500 után 1000 méteren is negyeddöntőbe jutott.

A kétfordulós reményfutamokból minden számban a legjobb kettő harcolta ki, hogy délután folytathassa a versenyt. A vegyes váltóval olimpiai bronzérmes szegedi versenyző elsőre problémamentesen lett futamgyőztes egy erős ellenfeleket nélkülöző futamban úgy, hogy korán az élre állt. A 29 éves magyar gyorskorcsolyázónak másodjára sokkal jobban meg kellett küzdenie a legjobb 21 közé jutást eredményező elsőségért. Előbb német ellenfelével küzdött, amikor összerúgtak az egyenesben, és riválisa el is esett. Kónya aztán feljött a második helyre, de az utolsó előzésre a zárókörig várt, akkor a lengyel Gabriela Topolskát utasította maga mögé.

"Az első futam nem okozhatott és nem is okozott nehézséget. A második már nehezebb volt. Bár a zsűri videózott, egyáltalán nem aggódtam, belülről teljesen egyértelmű volt, hogy nem történt semmi. Nagyon örülök, hogy sprinttáv után ezren is negyeddöntős lettem, de már nagyon fáradt vagyok, mert mindkét számban plusz kettőt kellett futnom ezért" - értékelt az MTI-nek Kónya.

A férfi 1000 méter reményfutamaiban Bontovics Balázs megnyerte az első futamát, de szabálytalan előzés miatt kizárták, Jászapáti Péter az első kört sikerrel vette, de a másodikból futamharmadikként már nem jutott a negyeddöntőbe.

A rotterdami Ahoy Arénában vasárnap az 1000 méter és a váltók csatározásaival ér véget a vb, Kónya mellett még a női staféta érdekelt a kisdöntőben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!