Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Somodi és Sziliczei-Német kisdöntős 1500 méteren

Sport, 2024.03.16

Somodi Maja és Sziliczei-Német Rebeka is kisdöntőbe jutott 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságának szombati napján.

A szám junior világbajnoka, Somodi és Európa-bajnoki bronzérmese, Sziliczei-Német nehezebb elődöntőbe nem is kerülhetett volna, ugyanis összesen hét olimpiai és 21 világbajnoki címmel rendelkező riválisokkal szerepeltek együtt a holland Suzanne Schulting, a dél-koreai Sim Szokhi, az olasz Arianna Fontana és a kínai Cang Ji-cö személyében, de még ott volt a kétszeres Európa-bajnok belga Hanne Desmet is az ellenfelek között.

A két magyar viszont rendkívül bátran állt bele a küzdelembe, a hétfős mezőnyből senki nem akart hátul ragadni, így az első köröktől kezdve folyamatosak voltak az előzések, volt olyan pillanat is, amikor Somodi és Sziliczei-Német korcsolyázott a biztos finálét érő első két helyen. A hajrához közeledve Cang úgy próbálta befűzni magát az egyik kanyarba, hogy kilökte a negyedik helyen haladó Sziliczei-Németet, aki pedig elsodorta a hazaiak kedvencét, Schultingot. A bukás miatt megszakadt a sor Somodi előtt, aki így ötödikként haladt át a célvonalon. A szabálytalankodó kínai versenyzőt kizárták, ezért a 19 éves magyar negyedikként a kisdöntőbe került, de a zsűri meglepetésre csak Schultingot juttatta a B fináléba, Sziliczei-Németet nem. A futamot Desmet nyerte Sim előtt.

"Nem tudok mit mondani, én haladtam a negyedik helyen. Egyszerűen nem értem, miért nem juttattak tovább" - mondta feldúltan Sziliczei-Német, akit végül a magyar reklamálás eredményeként utólag mégis továbbvittek a B döntőbe.

A rotterdami Ahoy Arénában szombaton 500 és 1500 méteren osztanak érmeket, valamint a staféták elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter és a váltók csatározásaival ér véget a vb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!