Rövidpályás úszó-Eb - Késely Ajna bronzérmes 400 méter gyorson

Sport, 2019.12.08

Késely Ajna bronzérmet nyert 400 méter gyorson vasárnap, a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság zárónapján.

A 18 éves magyar versenyző a délelőtti előfutamból egyéni legjobbjától (4:00.66) elmaradva, 4:02.54 perccel, a második legjobb idővel került az esti fináléba, ahol akár honfitársa, Kapás Boglárka is ott lehetett volna, de a szám címvédője hiába úszta a negyedik időt, úgy döntött, hogy a következő hetek sűrű programja miatt visszalép.

A döntőben a 7-es pályán úszó Isabel Marie Gose kezdett a legnagyobb lendülettel, Késely a táv felénél a harmadik volt. A németre 300-nál "érkezett meg" a magyar versenyző és az olasz Simona Quadarella. Utóbbi végül minimális előnnyel nyerte a futamot, Késely pedig a harmadik lett. 4:00.04 perces idővel csapott a célba - három századdal lemaradva a második helyről -, s ezzel ötödik érmét szerezte felnőtt világversenyen. Tavaly, ugyancsak Glasgow-ban, a nagymedencés Európa-bajnokságon állhatott három alkalommal a dobogón.

"Várnom kell még arra, hogy itt a felnőtt mezőnyben ki tudjak teljesedni. Ez volt az első teljes évem ebben a korosztályban, Hosszú Katinkából tudok nagyon sok erőt meríteni, hiszen ő a pályafutása közepén került a csúcsra, én lehet, hogy az ifik között megálltam a helyemet, de még idő kell ahhoz, hogy a felnőttek között is így legyen" - nyilatkozta Késely az MTI-nek úgy, mintha - ahogyan ő fogalmazott - nyolcadik lett volna, mert a célja az aranyérem megszerzése volt.

A korábban 800-on második Késelyé a magyar küldöttség tizedik érme: Hosszú Katinka négy számban (400, 200, 100 vegyes, 200 pillangó) diadalmaskodott, Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen második, 200 pillangón harmadik lett, akárcsak Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson, míg Szabó Szebasztián 50 méter pillangón nyert ezüstöt.

Eredmények:

női 400 m gyors, Európa-bajnok:

-------------------------------
Simona Quadarella (Olaszország) 3:59.75 perc
2. Isabel Marie Gose (Németország) 4:00.01
3. KÉSELY AJNA 4:00.04
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!