Rövidpályás úszó Eb - Országos csúccsal ötödik a 4x50 méteres vegyes gyorsváltó

Sport, 2023.12.09

A Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Senánszky Petra, Ugrai Panna összeállítású magyar csapat országos csúccsal az ötödik helyen végzett a 4x50 méteres vegyes gyorsváltók szombati döntőjében a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, Otopeniben.

A magyar váltó - amelyben délelőtt még Nell Olivér volt a nyitóember - a délelőtti előfutamból 1:30.91-es országos csúccsal lépett tovább, a 2016-os windsori világbajnokságon felállított 1:32.58-as rekordot adva át a múltnak.

A finálét így a negyedik idővel várta a staféta, és még tovább tudta javítani a hazai csúcsot: 1:30.24 az új rekord. A számot a britek nyerték 1:27.75 perccel.

"Kétszer sikerült országos rekordot döntenünk, ennél soha rosszabbat. Én is gyorsabb voltam, mint reggel, büszke vagyok rá, hogy sprintversenyszámban ilyen jó eredményt tudtunk elérni" - nyilatkozott az MTI-nek az uszonyos úszásban 17-szeres világbajnok Senánszky Petra.

Ugrai Panna megjegyezte, a váltó négy tagjából hárman is úsztak korábban az esti programban, ennek fényében különösképpen nagy eredmény az újabb országos rekord.

Jászó Ádám már nem tudott visszalépni 200 méter háton, így néhány perccel korábban jött csak ki a vízből, de ő is hozzá tudta tenni a magáét.

Szabó elmondta, az 50 méter pillangó döntője után kissé csalódott volt, de amint kijött a csapattal, már csak erre a fináléra koncentrált, és büszke az országos csúcsra.


Eredmények:

4x50 m vegyes gyorsváltó, Európa-bajnok:

----------------------------------------
Nagy-Britannia 1:27.75 perc
2. Olaszország 1:28.28
3. Franciaország 1:28.35
...5. MAGYARORSZÁG (SZABÓ SZEBASZTIÁN, JÁSZÓ ÁDÁM, SENÁNSZKY PETRA, UGRAI PANNA) 1:30.24
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!