Rövidpályás úszó Eb - Senánszky és Márton sem jutott döntőbe

Sport, 2023.12.05

Senánszky Petra 50 méter gyorson, Márton Richárd pedig 100 méter pillangón nem jutott döntőbe az Otopeniben zajló rövidpályás Európa-bajnokságon.

Az uszonyos úszásban 17-szeres világbajnok Senánszky kedden a délelőtti előfutamban 24.47 másodperccel a 12. lett, mint akkor elmondta, a fordulójánál elszámította magát a falnál, ezúttal nem hibázott és saját országos rekordjától (24.30) kilenc századdal elmaradva csapott csak célba, ami a 14. helyre volt elég.

A futamot követően Senánszky elmondta, szinte edzésből érkezett erre a kontinensviadalra, de szeretne minél többet versenyezni és "érezni a sebességet" annak érdekében, hogy nagymedencében megszerezze az olimpiai kvótát, erre pedig a legközelebb jövő héten Győrben lesz lehetősége.

Őt követte Márton, aki néhány napja még az Egyesült Államokban versenyezett és saját elmondása szerint még "hét órával hátrébb van". A 24 éves úszó délelőtt 52.08 másodperccel a 18. helyen pont becsúszott az elődöntőbe, ahol aztán javítani tudott, 51.42-vel összesítésben a 12. lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!