Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Hosszú arany-, Jakabos ezüstérmes 400 méter vegyesen

Sport, 2019.12.04

Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján.

A szerdai fináléban a háromszoros olimpiai bajnok 4:25.10 perces idővel védte meg címét, míg Jakabos 4:28.76-tal csapott célba.

A kettős magyar siker szinte borítékolható volt, ugyanis a délelőtti előfutamban Hosszú több mint hat, Jakabos pedig öt másodperccel volt gyorsabb, mint a harmadik olasz Ilaria Cusinato.

A rajt után Cusinato nagy lendülettel kezdett és tapadt a magyar párosra, sőt Jakabossal szemben egy testhossz előnyt dolgozott ki mellen, miközben Hosszú győzelme ekkor már nem forgott veszélyben. Jakabos a gyorson centiről centire jött fel, és elképesztően szoros küzdelemben lehajrázta az olaszt.

A 30 éves Hosszú 17. elsőségét gyűjtötte be a 25 méteres kontinensviadalokon, összességében pedig ez volt pályafutása 60. aranya, egyben a 90. érme, amelyet olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon szerzett. Az ugyancsak 30 esztendős Jakabos ezt megelőzően legutóbb a 2016-os nagymedencés Eb-n volt érmes világversenyen.


Eredmények:

női 400 méter vegyes, Európa-bajnok:

------------------------------------
HOSSZÚ KATINKA 4:25.10 perc
2. JAKABOS ZSUZSANNA 4:28.76
3. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:29.13
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!