Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Magyarok a szervezésben

Sport, 2017.03.12

Két magyar is közreműködik a rotterdami rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság lebonyolításában: Kemecsei Dóra önkéntesként segédkezik, míg Pádár Beáta bíróként ténykedik az eseményen.

Kemecsei Dóra hat éve Hollandiában él és nem ez az első alkalom, hogy az ország egyik kiemelt sportrendezvényén önkéntesként vállal munkát. Elmondása szerint tavaly az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon is szerepet kapott. Akkor a vegyes zónában segítette az újságírók munkáját, míg ezúttal a lelátónál igazítja útba a szurkolókat.

Kemecsei Dóra maga is sportol, méghozzá triatlonozik. Korábban az ultratriatlonban ért el szép eredményeket, jelenleg viszont amatőrként Ironman-távon versenyez, ami 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és maratoni futásból áll.

Pádár Beáta - aki versenyzőként 1992-ben magyar bajnok volt - versenybíróként ténykedik a vb-n. Mint mondta, jobban izgul a magyarokért, mint amikor maga is korcsolyázott, de természetesen ezt igyekszik kizárni, mert pártatlannak kell maradnia minden esetben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!