Rövidpályás úszó-vb - Gyurta Gergely az 1500 gyors mellett 400 vegyesen is indulhat

Sport, 2016.11.08

Hargitay András szövetségi kapitány eredeti döntésével ellentétben végül úgy határozott, hogy Gyurta Gergely az 1500 méter gyors mellett 400 vegyesen is indulhat a windsori rövidpályás úszó-világbajnokságon.

A szakvezető a múlt heti országos bajnokságot követően alakította ki az utazó csapatot, melyből annak ellenére hagyta ki Gyurtát vegyesen, hogy jobb idővel rendelkezik idén, mint az ob-n ő előtte második Bernek Péter.

Gyurta ezt követően nyilvánosan is értetlenségének és elkeseredettségének adott hangot, s többek között olimpiai bajnok testvére, Dániel is bírálta a kapitányi döntést, melyet Hargitay András kedden, még a magyar szövetség illetékes testületének jövő heti csapatkijelölő ülése előtt megváltoztatott.

"Mérlegelve az elmúlt napok nem kívánatos történéseit, korábbi szándékommal ellentétben úgy döntöttem, hogy Gyurta Gergely egyaránt rajthoz állhat 400 méter vegyesen és 1500 méter gyorson a windsori rövidpályás világbajnokságon" - áll Hargitay András nyilatkozata a MÚSZ keddi közleményében.

A szakvezető mindehhez hozzátette, hogy mindig is sportolócentrikus volt, s az is marad, ugyanakkor Gyurta Gergely esetében meg van győződve arról, hogy a versenyző jobban teljesít, ha egy adott napon csak egy számra kell koncentrálnia. Márpedig a vb-n az 1500 gyors és a 400 vegyes előfutamát ugyanazon délelőtt rendezik meg.

"Gyurta Tamás, az UTE szakosztályvezetője, Gergő édesapja, illetve Gyurta Dani, Gergő testvére ezt másképp értékeli, és ezt olykor ellenséges hangnemben kifejezésre is juttatta. Nem értették meg, hogy a legjobbat akartam. Szerintük Gergőt megfosztom egy általa kiérdemelt lehetőségtől, ezáltal elkedvetlenítem, csalódott és motiválatlan lesz" - mondta a kapitány. - "Magam változatlanul úgy érzem, számára a kevesebb több lenne, azaz egy számban sikeresebben végezhet, mint a kettőben - bár én tévednék -, mégis: fejet hajtok. Ha ez gyengeségnek tűnik, nem érdekel. Nem az a célom, hogy én győzzem le a magyar úszókat. Nekik kell legyőzniük az ellenfeleiket."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!