Senánszky számára motivációt jelent az országos csúcs

Sport, 2023.05.24

Senánszky Petra világ- és Európa-bajnok, Világjátékok-győztes uszonyosúszó számára újabb motivációt jelent, hogy megdöntötte Hosszú Katinka országos csúcsát 50 méter gyorson a monacói nemzetközi úszóversenyen.

Senánszky szerdán a Kossuth rádióban elmondta, 22 éve sportol uszonyosúszóként, a hagyományos medencés úszással csak néhány éve próbálkozik, de szeptember óta - pályafutása során először - már csak utóbbira összpontosít.

"Kiléptem a komfortzónámból, hiszen nem könnyű 29 évesen elkezdeni egy teljesen más dolgot csinálni. Majdhogynem elölről kellett kezdenem úszni tanulni ahhoz, hogy elérjek idáig, az országos csúcsig. Voltak hullámvölgyek a felkészülés során, de merem remélni, hogy jó úton járok" - nyilatkozta a debreceni sportoló.

A Mare Nostrum sorozat monacói állomásán Senánszky 24.81 másodperc alatt ért célba 50 gyorson, az előző magyar rekordot Hosszú Katinka 24.89 másodperces idővel tartotta 2014 áprilisa óta.

A Debreceni SC SI versenyzője úgy fogalmazott, a csúcs még jobban motiválja arra, hogy az idei fukuokai világbajnokságon elérje, amit erre az évre kitűzött maga elé: az olimpiai A-szintet.

Hozzátette, szeretne még uszonyos nemzetközi versenyen indulni, de biztosan nem idén, mert úgy érzi, még akkora lemaradásban van az úszásban, hogy teljes mértékben arra kell koncentrálnia.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!