Strandkézilabda-vb - Nem jutott elődöntőbe a magyar férfi válogatott

Sport, 2024.06.22

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott szétlövésben 2-1-re kikapott a címvédő Horvátországtól a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokság szombati negyeddöntőjében.

Nagy különbség volt az első és a második játszma között, utóbbiban sokkal hatékonyabban védekezett és támadott a magyar csapat. A szétlövésben előbb Gyene Norbert hibázott, majd Balogh Ádámnak volt egy védése, végül a párharc azzal zárult, hogy Vizes Patrik kezéből kicsúszott a labda.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a mezőny legeredményesebb játékosa Gyene volt 24 ponttal.

A magyarok célja az elődöntőbe jutás volt, valamint a kvótaszerzés a jövő évi Világjátékokra.

"Sajnos ez van, fel kell emelni a fejünket, és menni tovább. Kicsit keserű a szánk íze, mert küzdöttünk, tisztességesen felkészültünk az ellenfelünkből" - idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás István szövetségi edzőt.

Hozzátette, az első félidőben voltak még hiányosságok védekezésben, de ezen is tudtak javítani, így a második félidőt megnyerték, de a szétlövésben elpártolt tőlük a szerencse.

"Csak gratulálni tudok a srácoknak, mert mindenki tette a dolgát tisztességesen. Megpróbáljuk ebből kihozni a legjobbat, természetesen az 5-8. hely között a lehető legjobb eredményt elérni" - szögezte le.

A magyar együttes az 5-8. helyért először Brazíliával játszik szombaton - közép-európai idő szerint - 12.30-tól, majd Argentína vagy Spanyolország lesz az utolsó ellenfele.


Eredmény, negyeddöntő:
Horvátország-Magyarország 2-1 (27-26, 16-21, 8-6) - szétlövésben


később:

az 5-8. helyért:
Magyarország-Brazília 12.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!