Strandröplabda ob - Bízik a kreatív, gyors játékában a címvédő Bán, Kiss férfipáros

Sport, 2020.07.31

A szokásosnál rövidebb felkészülés, valamint az erős mezőny miatt is nehéz versenyekre számít a férfi strandröplabda országos bajnokságban címvédő Bán Viktor, Kiss Dániel páros.

A két sportoló az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, a mezőnyben idén sok korábbi bajnok páros szerepel, ráadásul a járványhelyzet miatt a felkészülésük nem olyan volt, mint azt eltervezték.

"Szerettünk volna minél több külföldi viadalon elindulni, erre azonban nem kerülhetett sor" - mondta Bán Viktor. Társa, Kiss Dániel hozzátette, nagyjából egy hónapja tudták elkezdeni homokon a rendes felkészülést, és a céljuk, hogy az augusztus végi döntőre kerüljenek csúcsformába.

"Addig sem lehet azonban lazítani, mert az új lebonyolítás miatt csak egy évnyi pont számít a kiemelésnél, így egy esetleges gyengébb szereplés után akár selejtezőre is kényszerülhetünk" - jelentette ki Kiss.

A tornák lebonyolítása idénre megváltozott: az eddigi főtábla-vigaszágas rendszer helyett előbb csoportmeccseket rendeznek, ezt követi majd az egyenes kieséses szakasz. Kiss megjegyezte, a mérkőzések száma összességében nagyjából változatlan marad, ugyanakkor a torna kései szakaszában nincs hibázási lehetőség.

A riválisokkal kapcsolatban kiemelték, rutinos, sokat megélt párosokkal kell összecsapniuk, ám ők idén is bíznak abban, hogy a kreatív, a többiekhez képest gyorsabb játékukkal meg tudják majd lepni a többieket.

Az idei országos bajnokságban két mesterversenyt rendeznek a döntőig: az első pénteken (ma) kezdődött Tatán a selejtezővel, a következő augusztus 14-16. között Csepelen lesz, míg a finálénak - amelyen nemenként a legjobb 16-16 páros szerepelhet - idén is a Lupa Beach ad otthont augusztus 28. és 30. között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!