Szabados Noémi és Losonczi Dávid is ezüstérmes az antalyai birkózó viadalon

Sport, 2024.03.08

Szabados Noémi és a világbajnok Losonczi Dávid is ezüstérmet nyert az Antalyában zajló Yasar Dogu-Vehbi Emre-Hamit Kaplan elnevezésű nemzetközi birkózóversenyen.

A magyar szövetség (MBSZ) pénteki beszámolója szerint az U23-as Európa-bajnoki bronzérmes Szabados a 68 kilósok között a kazahok Ázsia-bajnokát, Jelena Saliginát és egy üzbég ellenfelét is technikai tussal verte, majd egy újabb üzbég és egy orosz riválist pontozással múlt felül. A döntőben 3-1-re kikapott a világbajnoki ezüstérmes mongol Delgerma Enhszajhatól, így második helyen zárt.

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában már olimpiai kvótával rendelkező Losonczi kirgiz, majd kazah ellenfelét technikai tussal múlta felül, később pedig a vb-ezüstérmes üzbég Jalgasbay Berdimuratovot szoros mérkőzésen 13-11-re, az orosz U23-as Eb-győztes Vahag Margarjant pedig 4-1-re győzte le a fináléba kerülésért. Az ESMTK birkózója aztán a súlyosabb sérülés elkerülése érdekében visszalépett a döntőtől, így Szabadoshoz hasonlóan ezüstéremmel zárt a rangos törökországi viadalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!